Svestrana Monika Divina je zvijezda: Karijeru je počela u Rimcu, a danas je direktorica poslovnog razvoja u španjolskoj tvrtki

Novu Divu potražite na kioscima u subotu, ekskluzivno uz Večernji list
Vidi originalni članak

Druga subota u mjesecu rezervirana je novo izdanje Diva magazina, a broj za studeni donosi mnogo fantastičnih priča. Zvijezda naslovnice je svestrana i uspješna Monika Mikac koja je karijeru počela u Rimac Automobilima, a sada je direktorica poslovnog razvoja u španjolskoj tvrtki i savjetnica u kineskoj. Za Divu govori o majčinstvu, karijeri, predrasudama prema ženama u biznisu te o budućnosti koju donose električna vozila.

- Zadnje tri godine moj cilj je da i QEV Technologies dovedem do te faze da sam sigurna da kompanija može postati samo još veća. Kompanija je aktivna u tri segmenta, to su električne utrke, razvoj za druge klijente i dio na koji sam najviše ponosna – električne platforme i autobusi koje radimo za zemlje u razvoju. Tako, na primjer, na Filipinima već sada vozi 80 naših električnih buseva. Paralelno uz to imam poziciju savjetnice za internacionalizaciju poslovanja kompanije EV Dynamics koja je aktivna u segmentu električnih autobusa. Ja nekako nikad nemam mira pa su tu u pripremi i neki drugi projekti, ali ne volim puno unaprijed govoriti - rekla je Monika, a dotaknula se i mode:

- Mrzim ići u dućane, sve kupujem online. Jedino kada sam na putu odem u neke lokalne dućane koje inače ne bih imala priliku vidjeti. Volim imati neke posebne komade s putovanja koji su ujedno i uspomena. Online kupnjom zapravo se nekako ograničavam da kupim samo ono što mi je potrebno i izbjegavam impulzivnu kupnju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je sredina studenog, lagano počinjemo s pripremama za najčarobniji mjesec u godini - izdvojili smo najbolje metalik komade, kao i one u crvenoj boji bez kojih je prosinac nezamisliv. Svaki od njih će izvrsno izgledati i kad se nosi s trapericama pa smo svevremenskom jeansu posvetili temu u novom broju. 

O modi smo porazgovarali i s Ivanom Karapanđom, stilisticom koja stoji iza izdanja mnogih domaćih celebrity osoba, a za Divu je ispričala više o svom stilu te o poslu stilista. Tijekom godina rada stilizirala je velik broj javnih osoba, glumica, pjevača, voditeljica i političara. Ipak, i dalje su joj najdraži outfiti za crveni tepih.

- Istinski modni profesionalci najmanje se bave svojim stilom. Tako se ni ja nikada baš pretjerano nisam bavila posebnim promišljanjem vlastitog stila. Nosim odjeću u koju se zaljubim i čuvam je godinama. Rad na brojnim snimanjima podrazumijeva funkcionalnu odjeću. Težim ili ekscentričnosti ili minimalizmu. Težim odjeći koja je ili izrazito funkcionalna i prema tome vrlo jednostavna ili odabirem vrlo elaborirane komade koji su mi uzbudljivi. Ukratko, fluidno - rekla je, između ostalog, Karapanđa. 

Modnu jesen iz Berlina na stranice Dive donosi Natalia Irons u modnoj formuli koja odolijeva prolaznosti trendova, onoj sastavljenoj od zemljanih boja, kašmira i šešira, a za modnu inspiraciju zavirite u rubriku Insta Style, čija je zvijezda Nina Sunara.

- Najradije bih čitavu zimu provela u tenisicama, ali mi moja zimogrozna priroda to ne dopušta pa su must have klasične čizmice poput Uggsica i marti. Hladniji dani su mi super zbog slojevitog odijevanja, zbog zimskih kapica i beretki. Obožavam duge kapute i balonere pa će oni ostati neizostavan dio svakog outfita, a uz njih biram traperice mom jeans kroja ili kožne hlače - rekla je modno osviještena apsolventica ekonomije. 

Slatkoljupci će doći na svoje u gastrotemi broja i priči s Janjom Benić, u virtualnom svijetu poznatijoj kao Janjolinka. Njezine su slastice pravi hit, osim u pripremi hrane, ona uživa u njezinu stiliziranju i fotografiranju. Posljednjih mjeseci surađuje s Broomom, a njezine slastice u baru na Dolcu apsolutni su hit.

Goran Čižmešija donosi najbolja modna izdanja sa zagrebačkih ulica u našu street style rubriku, a Marija Pajić ovog puta donosi temu koja na isto mjesto stavlja muškarce i šminku. Od starog Egipta preko Charlieja Chaplina do karizmatičnog Damiana s Eurosonga – svi imaju nešto zajedničko – šminku. Istražila je što stoji iza toga.

Naša dopisnica iz New Yorka Anka Babić piše još jedan dnevnik, a ovoga puta otkriva zanimljivosti o ovoj betonskoj džungli. Naime, dnevno samo dostavljači dobiju 7000 kazni za parkiranje, a za gradnju nebodera platit ćete i zrak!

S Lanom Biželj razgovarali smo o keloidima i samopouzdanju, a iskusna specijalistica dermatovenerologije Jelena Meštrović Štefekov iz Poliklinike Šlaj-Anić za Divu je ispričala više o peruti, čestom problemu koji posebno dolazi do izražaja u zimskim danima. 

Na beauty stranicama, doznajte sve o brizi o rukama tijekom hladne sezone. Inovacije na području njege ruku sve su zanimljivije, ova beauty niša bogata je formulama s posebnim kompleksima i molekulama koje naša koža brzinski upija, poput male žedne spužve. Osim njegom kože, Dubravka Prpić Znaor pozabavila se i party make upom, koji nam uskoro dolazi u prvi plan. Birajte – jeste li obožavateljica ludih pigmenata, sjajnih highlightera ili moćnih ruževa koji usnama daju novu vizualnu dimenziju. U koju god se skupinu svrstali, raskošan look je zajamčen, jer pigmenti su izražajni.

Novu Divu potražite na kioscima u subotu, ekskluzivno uz Večernji list

 

Crna od glave do pete izvrsno pristaje Sabini Glasovac: Prošetala je suknju koja je hit već godinama

Kakve genijalne čizme nosi marketinška stručnjakinja: 'Uvijek izaberem ono što drugi ne izaberu'

Oni su najbolji duo sa špice: 'Tata mi je odabrao ovu kombinaciju. Uvijek mi on bira i uglavnom mi se svidi'

Podjednako će je voljeti i plavuše i brinete: Isprobajte boju kose za koju kažu da se lako održava

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".