Svatko može imati osobnog trenera ako napravi ovo

Angažirate li profesionalca već ste na pola puta, jer kad vas netko stalno nadgleda i propitkuje šanse da odustanete rapidno padaju, a vi ste svakim danom korak bliže zacrtanom cilju!
Vidi originalni članak

S hladnijim jesenskim danima teretane su sve napučenije, počele su pripreme za novu sezonu i stoga ne čudi velik broj novih vježbača. Međutim, zanimljiv je podatak da će većina njih u roku mjesec dana odustati. Zašto? Razlozi su brojni, a najčešći su: nedovoljna motiviranost, nepoznavanje rada sa spravama i utezima i loša atmosfera. Čini se kao traženje dlake u jajaetu, ali kada ne znato što radite, teretana može biti zastrašujuće mjesto. Međutim, sve te prepreke lako je preskočiti samo jednim potezom - angažiranjem osobnog trenera. Osim što je riječ o stručnoj osobi, nećete dobiti "goniča robova" već osobu koja će vam biti stalno na rspolaganju za svaki savjet, pružit će vam motivaciju te individualni pristup, a sve su to garancije do brzog i vidljivog uspjeha. 

No, tu dolazimo do male začkuljice - osobni trener košta i mnogi ga zbog toga križaju u startu. No, ukoliko ste stvarno odlučni u promjeni loših navika i želite se dovesti u formu, radije investirajte u profesionalca koji će vam na tom putu biti pomoć i biti oslonac nego u razne tretmane, kave, runde piva... Stavite sve na papir i odvagnite, vidjet ćete da s osobnim trenerom možete zarađivati i ako niste "u lovi", ako si uskratite neke druge, u pravilu štetne, "gušte".

S osobnim trenerom sigurno nećete biti ona tiha većina koja će odustati od vježbanja nakon prvog susreta s utezima, već ćete uspješno prezimiti i dočaketi proljeće s novim, boljim tijelo. Jer, zapamtite, uspjeh u treninzima ne ovisi samo o energiji i vremenu utrošenom na vježbanje, već i o prehrani, odmoru, hormonalnom statusu... A kad netko, tko zna što radi, misli o tome umjesto vas, uspjeh ne može izostati!

Jedna od bitnijih komponenti osobnog trenera je da zna kvalitetno komunicirati s klijentima te da je istovremeno ugodan i strog. Kada imate osobnog trenera često provodite sa njime i više vremena nego s ukućanima ili najboljim prijateljima. Važno je da osoba koja provodi toliko vremena s vama je ugodna u komunikaciji te mentalnom pristupu pojedincu, odnosno vama.

Privatnog trenera nemojte shvatiti isključivo kao luksuz i trošak. To je ulaganje u vaše zdravlje i vaše znanje o fitnesu. Dok trenirate, vaš trener će vam usput i objašnjavati što trebate jesti, na što pripaziti, koji su trikovi za rješavanje masnih naslaga i slično, a uz sve to vam zadavati vježbe Ti treneri dijele sa vama stečeno znanje i dovode vas skoro pred gotov čin, barem što se teorije tiče. Na vama je da budete uporni i ustrajni, jer bez obzira na privatnog trenera ili ne, rezultati neće doći sami. Trener je tu da vas nauči i ubrza proces da dođete do željenog ali realno postavljenog rezultata, te da vas zašititi od mogućih ozljeda. No, najvažnije je da ste odlučni sprovesti svoj naum do kraja jer ni osobni trener nije čudotvorac!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".