Super jednostavan trik s kojim ćete kuhanjem dobiti bijela jaja, savršena za ukrašavanje

Ovakva su jaja idealna za ukrašavanje pa će kreativnost doći u prvi plan
Vidi originalni članak

Na Instagramu često vidimo potpuno bijela jaja koja super izgledaju već sama po sebi, a idealna su za ukrašavanje. Ako ne znate kako ih izbijeliti, pronašli smo tutorial na YouTube kanalu Home Factory. U nastavku prenosimo cijeli proces, a možete ga pogledati i u videu. 

Za izbjeljivanje jaja potrebni su alkoholni ocat i voda u omjeru 1:1 te, naravno, jaja. Prelijte jaja octom i vodom da budu potpuno potopljena i stavite ih kuhati. Kako će se posuda i tekućina zagrijavati, tako će se i tekućina početi pjeniti.

U galeriji pronađite super ideje za ukrašavanje pisanica:

FOTO: Instagram @matea_halilovic FOTO: Instagram @matea_halilovic FOTO: Instagram @patriciabaradic FOTO: Instagram @hungry_anja FOTO: Instagram @mako.hr FOTO: Instagram @mako.hr FOTO: Instagram @mako.hr FOTO: Instagram @mkm.marina FOTO: Instagram @luluartflower FOTO: Instagram @heyloverla FOTO: Instagram @luluartflower FOTO: Instagram @mojenoteimojsvijet FOTO: Instagram @my_off_days FOTO: Instagram @my_off_days FOTO: Instagram @my_off_days FOTO: Instagram @mycroatianhome FOTO: Instagram @tara_voz FOTO: Instagram @matea_halilovic FOTO: Instagram @mkm.marina FOTO: Instagram @iwaiva FOTO: Instagram @iwaiva FOTO: Instagram @iwaiva FOTO: Instagram @iwaiva

Kad voda zakuha, smanjite vatru na najslabije i, ako je potrebno, uklonite pjenu. Jaja kuhajte 10 minuta, a nakon 10 minuta, prohladite jaja hladnom vodom. Jaja isperite pod mlazom vode, brišući ih spužvicom ili krpom. U ovom se procesu može dogoditi da ljuska jajeta pukne, s obzirom na to da je kuhano u octu, pa je važno pripaziti prilikom brisanja. 

Zvijezde nove Dive su žene koje u nemogućim uvjetima pokušavaju naše živote vratiti u normalu. Novu Divu potražite na kioscima u subotu, 11. travnja, ekskluzivno uz Večernji list:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".