Super inicijativa: Vlasnica slastičarnice Torte i to sa susjedom zasadila mini-vrt za ljepši centar Zagreba

Preradovićeva ulica u zagrebačkom centru sad je bogatija za jedan mini-vrt, a vrtlarenje se ispostavilo kao odlična terapija nakon potresa
Vidi originalni članak

 

- Nakon potresa, vrijeme smo često provodili vani, na cestu i tamo se družili dok smo gledali štetu na zgradama. Jedan dan je moj susjed Boris Novković rekao: "Idemo nešto napraviti da bude ljepše!" i tako je sve počelo, priča nam Martina Živković, vlasnica popularne zagrebačke slastičarnice Torte i to. Martina i njezin susjed Boris zaslužni su za mini-vrt koji krasi Preradovićevu ulicu. 

- Boris je donio gnojivo i iskopao zemlju, a ja sam donijela cvijeće iz rasadnika, ispričala nam je Martina koja kaže kako je ovo vrtlarenje došlo kao odlična terapija nakon potresa. Sve je zabilježio njihov susjed Andrija Zelmanović, koji je u tom trenutku prolazio biciklom. 

Fotografije je podijelio u Facebook grupi "Potres u Zagrebu - Svi mi u centru", a objava je naišla na pozitivne reakcije članova koji su oduševljeni mini-vrtom. 

- Puno njih priča da želi slijediti ovaj primjer jer je Zagreb sad poput grada duhova i sve je potpuno prazno, zaključila je Martina. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".