Super ideja za današnji ručak: Nina s bloga 'Dalmatian Things With Nina' podijelila recept za rižoto sa šparogama

Sezona je šparoga pa zašto one ne bi bile zvijezda današnjeg ručka?
Vidi originalni članak

U kulinarskom svijetu, nema boljeg vjesnika proljeća od - šparoga! Mogu se kombinirati na različite načine, a mi danas donosimo preukusnu ideju za ručak koju je s nama podijelila Nina Stojanov s bloga Dalmatian Thing With Nina. Riječ je o jednom od Ninih dražih recepata sa šparogama, a velik je plus što su jako zdrave i bogate vitaminima. 

Sastojci za rižoto:

  • pileći file od prsiju sa kostima ( kosti ćete koristiti za temeljac)
  • 150 g šparoga
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 mrkva
  • 1 manja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 40 g maslaca
  • šalica riže
  • vegete po želji

Sastojci za temeljac:

  • kosti od pilećeg filea
  • komadić korijena celera ( može i njegov list)
  • komadić korijena pastrnjaka ( ako imate)
  • 1 krumpir
  • 1 mrkva
  • 1 rajčica

Još će vam trebati...

  • Parmezan, ako volite.

Upute:

Navedene sastojke za temeljac stavite kuhati. Ulijte vode toliko da pokrije sve povrće i kosti od piletine.

U wok tavu ulijte malo maslinova ulja.

Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga ulju te pržite dok ne poprimi boju. Možete uvijek malo dodati tekućine iz temeljca kako vam ne bi izgorilo.

Češnjak nasjeckajte na sitno, a mrkvu naribajte na ribež. Dodajte ga luku i sve skupa pirjajte jedno vrijeme.

Šparoge očistite na način da donji tvrdi, drveni dio – bacajte. Kada ih presavinete, one same pucaju na najmekšem dijelu koji je upotrebljiv. Taj meki dio, zajedno sa glavama dodajte u tavu, i nekoliko minuta pirjajte sa ostalim sastojcima.

Piletinu izrežite na manje kocke te je dodajte šparogama. Začinite sve sa prstohvatom soli i papra, te dodajte vegetu ako volite.

Zalijte sve s temeljcem od povrća i neka se kuha na srednjoj vatri oko 15 minuta.

Dodajte vino te kuhajte sve dok ne ispari tekućina.

Kada su piletina i šparoge omekšale, dodajte rižu. Na jednu šalicu riže trebate uliti 2 – 3 šalice temeljca ili vode.

Miješajući kuhajte dok riža ne bude gotova.

Na samom kraju, umiješajte maslac koji će dati kremoznost vašem rižotu!

Ako volite, pospite svoj rižoto sa parmezanom!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".