Suha smokva, gin tonic, hladne vafle... samo su neki favoriti Festivala sladoleda u Njivicama!

Šesti po redu Festival sladoleda – najslađi događaj ljeta ove godine okuplja čak 17 različitih tematskih ice cream cornera čiji su se vlasnici, ali i ice cream kreativci potrudili predstaviti na poseban način.
Vidi originalni članak

Njivice vas očekuju s najslađim festivalom! I to onim koji vam nudi potpuni doživljaj- potpuno rashlađenje, neodoljive slatke okuse i odličnu atmosferu! Dobro došli na jedinstven Festival sladoleda u čijem ritmu diše otok Krk početkom srpnja! 

Šesti po redu Festival sladoleda – najslađi događaj ljeta ove godine okuplja čak 17 različitih tematskih ice cream cornera čiji su se vlasnici, ali i ice cream kreativci potrudili predstaviti na poseban način. Tako dok šećete popularnom šetnicom u Njivicama možete kušati gluten free sladolede, odlične spojeve sladoleda i omiljenih alkoholnih pića poput Popsicles sladoleda gin tonic ili Aperol spritz, isprobati okus crnog korneta, ali i sladoleda baklave, uživati u vaflima upotpunjenim sladoledom ali i puno toga naučiti o tome kako je za proizvodnju sladoleda potrebno puno ljubavi, znanja, ali i malo pomno biranih i prirodnih sastojaka. 

“Ove je godine Festival sladoleda dobio veliki zamah – sladoledi se poslužuju na čak 17 lokacija, a zanimljiva scenografija te bogat animacijski i glazbeni program dodatan su motiv za dolazak u destinaciju. Šesto izdanje festivala bilježi najveći broj posjetitelja do sada, a velik interes lokalnog stanovništva te stranih turista motivacija su da festival u narednim godinama nastavi rasti. Mirna Sišul, koja je autorica vizualnog identiteta festivala, osmislila je i festivalske majice koje su sve oduševile. Zahvaljujem svim izlagačima koji su se uključili u festival sa maštovitim okusima sladoleda te lokalnim proizvođačima, ugostiteljima i hotelijerima koji su dali svoj veliki doprinos festivalu", rekla je zadovoljno direktorica TZ Omišalj Njivice, Andrea Orlić Čutul koja nije krila oduševljenje festivalom koji svake godine privlači brojne domaće i strane goste. Kako i ne bi kad je sadržaj ovog festivala namijenjen cijelim obiteljima koje tijekom čest dana, koliko traje, mogu isprobati različite vrste sladoleda po promotivnim cijenama ugostitelja, a zabava traje cijelog dana uz brojne performanse, nastupe i gastro corner s potpisom 100 Gusti Food trucks-a.

Za najmlađe su tako osmišljene edukativne radionice u Kids corneru koje počinju svakoga dana od 10.00 sati i održavaju se u parku ispod Aminess Gaia Villas. U ovoj dječjoj oazi izrađuje se nakit, igra, pleše uz kids disco, smije uz performanse uličnih zabavljača poput Fire magic show performera, isprobava face painting s temom sladoleda, a tijekom kupanja može se sresti pravu sirenu u Little Mermaid Show-u. Svake večeri od 19.00 sati na Kids stageu organiziraju se zanimljivi programi za najmlađe, a na središnjoj pozornici na samoj rivi očekuju se nastupi brojnih domaćih izvođača. Tako će danas ljubitelje sladoleda rasplesati Šajeta s bandom, a prethodit će mu mađioničarski nastup za djecu – Jozo Bozo Show. U četvrtak nastupa Domenica, a u petak Gelato sisters. Vikend je rezerviran za zabavu uz Infinity band i Luku Nižetića koji će svojim nastupom zatvoriti Festival sladoleda. 

A do tada, evo u kojim se sve sladoledima može na poseban način uživati u Njivicama! 

Valle Losca sa svojom šarenom trokolicom stiže iz Voloskog, a na festivalu nudi voćne okuse sladoleda koji se pripremaju isključivo sa svježim voćem, dok mliječni okusi u sebi sadrže mlijeko s hrvatskih pašnjaka! Svi njihovi sladoledi su bez glutena, a voćni su veganski. Što posebno oduševljava na ovom korneru? Sladoled od suhe smokve i sve vrste čokolade. 

aRoma Gelato Experience nudit će artizanski gelato koji je 100% prirodan i ručno rađen u manjim količinama, a za izradu se koriste samo najkvalitetnije namirnice kao što su Pistacchio di Bronte sa Sicilije, lješnjak iz regije Piemonte, mango Alphonso iz Indije, vanilija s Madagaskara...

Pri suncu by Nina Šarić nudi homemade luxury gelato za kojeg proizvode svoju sladolednu bazu. Iz bogatog asortimana izdvajaju bestsellere - čokolada, badem s medom i sorbet od manga, a u ponudi će biti i zanatski sladoledi na štapiću s okusom popularnih osvježavajućih koktela Gin Tonic, Aperol Spritz... 

Ema ice cream – kamiončić koji osim sladoleda prevozi i ljubav prema proizvodnji domaćeg sladoleda! U ponudi imaju veganski i bezglutenski sladoled, a šarenilo okusa poslužuje se u kornetima ili čašicama.

Di Mare Desserts dočekat će vas uz šarenilo okusa i slatkih dodataka, a njihov soft ice moći će se kušati u kombinaciji s bombonima, šarenim mrvicama, lješnjacima, kokosom, šumskim voćem ili šlagom. Koju god kombinaciju odaberete – nećete pogriješiti!

Aminess hotels & resorts festivalu će se pridružiti na čak šest svojih punktova na kojima će nuditi handmade ice cream Frozzie, a pripremili su i nešto posebno za sve ljubitelje kave - Affogato Experience!

Festivalskim sladolednim užicima sa svojom su se ponudom pridružiti i lokalni proizvođači iz Njivica poput Strica, Vijona, Passage ice cream bara, Fontane, Fratellia, među kojima posebno oduševljava Bourbon iza čijih kreacija stoji Jasmin Rudman, energična Njemica, Majstor sladoleda, koja je se preselila u Njivice i počela proizvoditi sladoled. O no što je posebno u ovom sladoledu je to što se svakodnevno priprema do svježih, pomno biranih sastojaka među kojima je puno svježeg voća s minimalnim udjelom šećera. Za vrijeme Festivala sladoleda Jasmin se predstavila, kako je duhovito rekla, svojom omiljenom slasticom - baklavom. Ovu slasticu uvijek jede s kuglicom sladoleda od vanilije, pa je za Festival sladoleda spojila okuse i predstavila se kuglicama baklave. Dok ga jedete ne znate je li vam bolji okus ovog kolača koji je ublažen s vanilijom ili sladoleda koji stavlja intenzitet baklave na vaše nepce. I znate što je najbolje - kad završi Festival sladoleda, baklava poslužena na ovakav način čeka vas na rivi u Njivicama zajedno s drugim okusima sladoleda i sorbeta kojima ćete se rashladiti ovog ljeta. 

Pokazala je kako s lakoćom kombinira klasiku i trendove, a u bijelom od glave do pete izgleda odlično
Sandale su ove sezone udobnije no ikada, a dolaze u prilično robusnim varijantama
Beauty proizvodi koji su postali apsolutni hit zahvaljujući TikToku, a mogu se naručiti i u Hrvatsku

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".