Stvari koje trebate znati o fitnessu u 2017. godini

Jedna od najčešćih odluka dijem svijeta je, živjeti zdraviji život. Iz tog razloga je siječanj omiljeni mjesec svih vlasnika teretana
Vidi originalni članak

Došla nam je nova godina, a to znači jednu stvar: Novogodišnje odluke! Jedna od najčešćih odluka dijem svijeta je, živjeti zdraviji život. Iz tog razloga je siječanj omiljeni mjesec svih vlasnika teretana. Pogrešna shvaćanja fitnessa i zdravlja su najčešći razlozi odustajanja ljudi od svojih odluka. Zato sam sastavio neke od najvažnijih stvari koje trebate znati kada krećete u ovu novogodišnju odluku.

1. Fitness nije kratkoročna igra
Ako se učlanite u teretanu i mislite da će te doći u formu za mjesec dana, očekuje vas razočaranje. Ovisno o vašem fizičkom stanju može vam trebati od mjesec do čak godinu dana u nekim slučajevima da postignete nekakav kvalitetan rezultat.

2. Prehrana je velik dio vašeg novog načina života
Hrana je gorivo koje vaše tijelo koristi. Ako jedete junk food redovito, vaše tijelo neće imati dovoljno dobrih ugjikohidrata za funkcioniranje. Napravite plan prehane koji se podudara sa vašim ciljevima i držite ga se.

3. Nemojte zanemariti san
Osim jakog treninga i držanja prehrane, da bi pravi rezultati došli na vidjelo, tijelo mora imati dovoljno odmora. Tijelo se oporavlja u snu i nutrijetni se primaju u mišiće.

4. Suplementi nisu dovoljni
Ako pod plan prehrane podrazumijevate samo suplemente, razočarat će te se. Suplementi se tako zovu sa razlogom. Ništa ne može zamjeniti pravu hranu kod dobivanja rezultata. Suplemente svedite na nužni minimum.

5. Stvorite si rutinu
Odlaskom u teretanu svakim danom u isto vrijeme će vam dati bolje rezultate. U to doba dana je vaše tijelo najspremnije za trening. Kada trenirate u fiksno vrijeme mozak se automatski prebaci u mod treninga svaki dan u to vrijeme.

6. Mijenjajte program treninga
Jednom kada se vaše tijelo navikne na isti trening, prestat će reagirati na njega. Mišić morate konstantno šokirati da bi rastao.

7. Klonite se procesirane hrane
Kako je jednom netko rekao, ako je na TV-u, nemoj to jesti. Više manje sva procesirana, hrana proizvedena u laboratorijima i hrana koja može dugo stajati na policama ima u sebi loše tvari, koje oslabljuju imunološki sustav, uzrokuju rak, alergije, povećanje kilaže...

8. Svaki profesionalac je jednom bio početnik
Kada gledate profesionalce isklesanih tijela to može biti zastrašujuće, ali nemjte zaboraviti da su i oni nekad bili početnici. Sve što trebate je krenuti. Započnite pomalo. To može biti i nešto poput buđenja sat vremena ranije za početak, ili jesti zdraviji doručak ili nešto treće...

Potez je na vama...

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".