Studeni u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru donosi fantastične spojeve ledenih okusa

U raskošnom ambijentu zagrebačke Esplanade, studeni donosi novi val hedonizma – autorske gelato koktele koje potpisuje vrhunski miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni.
Vidi originalni članak

U samom srcu Zagreba, ondje gdje se art déco nasljeđe susreće s urbanom elegancijom, studeni u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru donosi pravu senzaciju – autorske gelato koktele koji pomiču granice kreativnosti i redefiniraju pojam užitka.

Vrhunski miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni ponovno je pokazao zašto se njegovo ime izgovara s poštovanjem u svijetu miksologije. Ovaj mjesec spaja dva hedonistička svijeta – ručno rađeni talijanski gelato i sofisticiranu umjetnost koktela – stvarajući spektakularne kombinacije okusa, tekstura i mirisa koje osvajaju sva osjetila.

Nakon autorskih bestselera i signature kolekcija koje su obilježile Esplanadinu novu barsku eru, Kishoni donosi gelato koktele koji prkose sezoni i pozivaju na uživanje.

U njegovom potpisu sve ima estetiku i ritam malog kazališta – svaka čaša priča priču, svaki gutljaj budi emociju. „Zaboravite na sezonska pravila – vrijeme za gelato je sada“, poručuje Kishoni. „Bilo da tražite jesensku dozu hedonizma ili zimsku slatku avanturu, ovi kokteli stvoreni su da iznenade i razveselje.“

Kolekcija donosi raskošne kombinacije – od Affogata s bourbon vanilijom i aromom espressa, preko gelata od pistacije s likerom Bajadera, pa do slane karamele i mezcala, coffee amaretto gelata s bourbon whiskeyjem i čokoladnog gelata s višnjinim likerom. Svaki spoj priča vlastitu priču o strasti, teksturi i okusu.

Gelato u koktelima dolazi iz zagrebačke radionice Hyggis Gelato, koji obitelj Peroš priprema ručno, koristeći najfinije sastojke: pistacije i limun sa Sicilije, lješnjak iz Pijemonta i burbon-vaniliju s Madagaskara. Rezultat? Gelato koji u spoju s vrhunskim likerima postaje pravo umjetničko iskustvo – elegantno, neočekivano i beskrajno zavodljivo.

Uz gelato koktele, bar ove jeseni predstavlja i Sharing Menu – gurmansko iskustvo koje spaja hranu, piće i prijateljstvo.

Chefica Ana Grgić Tomić osmislila je selekciju zalogaja za četiri osobe – savršenih za dijeljenje uz koktel, čašu vina ili craft pivo. Na meniju su mini verzije Esplanadinih klasika: Club sendvič s piletinom i pancetom, tatarski biftek, Cezar salata s piletinom, tuna tataki u sezamu i kroketi od sušene rajčice i dimljenih kozica.

„Dijeljenje hrane stvara povezanost i pretvara obrok u iskustvo“, ističe chefica Grgić Tomić. Sharing Menu dostupan je po cijeni od 89 eura, a vrijeme pripreme (oko 60 minuta) taman je dovoljno za uživanje u prvim gutljajima i atmosferi bara.

Za dodatni comfort tu su i legendarne Esplanadine štrukle (i u bezglutenskoj varijanti), burger od junetine s marmeladom od luka, focaccia s pršutom i paškim sirom, te pita od vrganja – savršeno za duga jesenska popodneva i večernja druženja.

Ako pak želite usporiti ritam, u Esplanade 1925 baru čeka vas pravi ritual popodnevnog čaja, inspiriran legendarnim putovanjem Orient Expressa i obiljem okusa s europskih postaja.

Na etažeru za dvoje poslužuju se raskošni zalogaji: brioš s guščjom jetrom i kruškom, burrata s rajčicama i srdelama, mini Esplanadine štrukle, tuna tataki, te niz profinjenih deserata — od tiramisu kocki s prosecco notom, do macaronsa i choux kuglica s rumom. Cijena rituala iznosi 45 eura i uključuje Ronnefeldt čaj poslužen u čajniku s limunom i medom.

U elegantnom art déco ambijentu, uz ugodnu glazbu i prepoznatljivu Esplanadinu atmosferu, svaki trenutak u 1925 baru postaje poseban. Bilo da dolazite na after-work druženje, vikend opuštanje ili kasni večernji izlazak, ovo je mjesto gdje se luksuz i toplina susreću u savršenom balansu.

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar otvoren je svaki dan od 8:30 do 2:00, hrana se poslužuje od 12:00 do 00:30, a popodnevni čaj dostupan je od 12:30 do 18:30 sati.

Srednji ili bočni razdjeljak? Gen Z i milenijalci u novom beauty sukobu, a evo koji se stil vraća na velika vrata
I vitamin C i retinol snažni su sastojci, a mogu li se koristiti zajedno? Evo što kažu dermatolozi!
Alma Prica nekad i sad: Kako se hrvatska glumica mijenjala tijekom godina

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".