Što sve znamo o Donni Vekić, hrvatskoj najuspješnijoj tenisačici koja se izborila za polufinale Wimbledona

Počela je trenirati već u ranoj dobi, a njezini roditelji su je podržavali i usmjeravali prema profesionalnoj tenisačkoj karijeri.
Vidi originalni članak

Donna Vekić, rođena 28. lipnja 1996. u Osijeku, jedna je od najtalentiranijih hrvatskih tenisačica koja je postigla iznimne uspjehe na međunarodnoj teniskoj sceni. Njezin nedavni ulazak u polufinale Wimbledona 2024. godine dodatno je učvrstio njezinu reputaciju kao jedne od najboljih tenisačica svoje generacije.

Donna Vekić je od malih nogu pokazivala interes i talent za tenis. Počela je trenirati već u ranoj dobi, a njezini roditelji su je podržavali i usmjeravali prema profesionalnoj karijeri. Već kao juniorka, Vekić je privukla pažnju teniskih stručnjaka svojim izvanrednim rezultatima i nevjerojatnom predanošću.

Objavu dijeli Wimbledon (@wimbledon)

Donna je profesionalnu karijeru započela 2012. godine, a već 2013. ostvarila je prvi značajan uspjeh ulaskom u finale WTA turnira u Birminghamu. Iako je izgubila finale od Danielle Collins, taj uspjeh otvorio joj je vrata za daljnji napredak na WTA Touru.

Svoju prvu WTA titulu osvojila je 2014. godine u Kuala Lumpuru, gdje je u finalu svladala Dominiku Cibulkovu. Ovaj trijumf bio je prekretnica u njenoj karijeri, postavši najmlađa osvajačica WTA turnira te godine.

Donna Vekić nastavila je nizati uspjehe na WTA turnirima, ostvarivši značajne pobjede protiv mnogih vrhunskih tenisačica. Njezina konstantnost i sposobnost prilagodbe različitim podlogama učinile su je jednom od najopasnijih suparnica na Touru.

Donna Vekić je svojim nastupima na ovogodišnjem Wimbledonu pokazala izvanrednu formu. Uspjela je savladati nekoliko vrhunskih igračica na putu do polufinala, uključujući i nekoliko nositeljica turnira. Njezina snaga, brzina i preciznost bili su ključni faktori u ovim pobjedama.

Osim tenisa, Donna je poznata po svojoj strasti prema modi i dizajnu. Aktivna je na društvenim mrežama, gdje dijeli trenutke iz svog privatnog života i teniske karijere. Također je lansirala vlastiti brend luksuznih interijerskih mirisa pod nazivom My Dnna. Ovi premium mirisi, izrađeni od prirodnog pčelinjeg voska, odražavaju njen sofisticirani stil i ljubav prema kvalitetnim proizvodima.

Njezin ulazak u polufinale Wimbledona velik je uspjeh ne samo za nju osobno, već i za cijelu hrvatsku tenisku zajednicu. Donna je postala inspiracija mnogim mladim sportašima u Hrvatskoj, pokazavši da se uz trud, rad i posvećenost mogu postići vrhunski rezultati na svjetskoj razini.

S obzirom na dosadašnje rezultate i impresivan ulazak u polufinale Wimbledona, Donna Vekić ima svijetlu budućnost pred sobom. Njezina predanost, radna etika i strast prema tenisu zasigurno će je voditi prema daljnjim uspjesima i možda čak i osvajanju Grand Slam titula.

Vraća li se Meryl Streep u najpoznatiju ulogu? Stiže nastavak kultnog filma 'Vrag nosi Pradu'
Kultna bomber jakna Eddieja Murphyja u filmu Policajac s Beverly Hillsa 4 pojavila se samo zbog jednog razloga
Što se nosilo u srpnju 2011.? Velika street style galerija otkriva najbolje kombinacije sa zagrebačkih ulica

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".