Što se sve zna o zdravstvenom stanju i liječenju Kate Middleton nakon otkrića o dijagnozi raka

Kate je objasnila da su liječnici, kada je bila na operaciji, vjerovali da njezino stanje nije kancerogeno te da je, iako je operacija bila uspješna, naknadno testiranje otkrilo dokaze raka.
Vidi originalni članak

Kate Middleton, princezi od Walesa, dijagnosticiran je rak. Vijest je otkrila u videu objavljenom na Instagramu 22. ožujka, nekoliko mjeseci nakon što je bila podvrgnuta planiranoj operaciji abdomena.

“Bilo je to nevjerojatno teških nekoliko mjeseci za cijelu našu obitelj, ali imala sam fantastičan liječnički tim koji se sjajno brinuo za mene, na čemu sam im tako zahvalna”, započela je.

Kate je objasnila da su liječnici, kada je bila na operaciji, vjerovali da njezino stanje nije kancerogeno te da je, iako je operacija bila uspješna, naknadno testiranje otkrilo dokaze raka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Video je prvi put da je Kate javno progovorila o svom stanju. U siječnju je Kensingtonska palača rekla za Harper's Bazaar da će informacije o princezinom zdravlju objaviti samo kada to bude potrebno.

U nastavku, sve što znamo o stanju princeze od Walesa, od njezinog plana liječenja do povratka kraljevskim dužnostima.

Princeza nije otkrila koju vrstu raka ima, već samo da je otkriven nakon što je u siječnju bila podvrgnuta operaciji abdomena. Kate je na kemoterapiji, i to od veljače, saznaje Bazaar. Glasnogovornik Kensingtonske palače rekao je: "Princeza je sada na putu oporavka nakon što je krajem veljače započela preventivnu kemoterapiju."

Kate je u videu objasnila da je njezin medicinski tim savjetovao da se podvrgne preventivnoj kemoterapiji, a sada sam u ranoj fazi toga, budući da su liječnici nakon njezine operacije otkrili da u njezinu tijelu ima stanica raka.

Dok je kemoterapija tretman lijekovima koji koristi moćne kemikalije za ubijanje brzorastućih stanica u vašem tijelu, čini se da Kate prolazi kroz nešto što se zove "kemoprevencija", što je, prema Nacionalnom institutu za rak, korištenje određenih lijekova ili drugih tvari kako bi se smanjio rizik od razvoja raka ili spriječilo njegovo ponovno pojavljivanje.

Prema Kate, njezin liječnički tim predložio je kemoterapiju kao čistu preventivnu mjeru, jer je operacija za rješavanje problema s njezinim trbuhom bila uspješna. Stoga očekuje potpuni oporavak.

Izvor iz palače također je potvrdio da nećemo vidjeti Kate i obitelj na službi uskrsne nedjelje ovog vikenda. Rekli su: “Princeza će se vratiti službenim dužnostima kada joj to odobri njezin medicinski tim. Dobro je raspoložena i fokusirana je na potpuni oporavak. William će nastaviti balansirati između uzdržavanja svoje supruge i obitelji i održavanja svojih službenih dužnosti kao što je činio od početka godine."

Kralj Charles također se privatno bori s rakom, a navodno je dobrog raspoloženja. Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je u izjavi za Bazaar: "Njegovo Veličanstvo je tako ponosno na Kate zbog njezine hrabrosti što je javno progovorila o svom stanju. Nakon njihovog zajedničkog boravka u bolnici, kralj Charles ostao je u najbližem kontaktu s Kate t tijekom proteklih tjedana.' ”

"Oba Njihova Veličanstva nastavit će pružati svoju ljubav i podršku cijeloj obitelji kroz ovo teško vrijeme", dodao je glasnogovornik.

Stajliš par u trendi kombinacijama: 'Imamo sličan stil, ali se ne usklađujemo kad idemo zajedno van'
Kate Middleton objavila da ima rak: 'Bili su to teški mjeseci za cijelu našu obitelj, ali dobro sam'
Studentica u hit boji sezone: 'Ovu kombinaciju sam odabrala da razbijem tmurno vrijeme sa bojama'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".