Stigla je najava za novu sezonu "Krune; tu su i prve fotografije kraljice Elizabete II. u novim nastavcima

Imelda Staunton, najpoznatija po ulozi Dolores Umbridge u serijalu o Harryju Potteru, kao i nominaciji za Oskara za ulogu u Vera Drake, zamijenit će Oliviju Colman u petoj sezoni, piše Vogue.
Vidi originalni članak

Serija Kruna ispostavila se kao revolucionarna za Netflix - visokobudžetna serija u originalnoj Netflixovoj produkciji pokupila je brojne nagrade i učvrstila reputaciju ove platforme za streaming koja je pokazala da, kako piše Vogue, stvara sadržaj dostojan Hollywooda. U prve dvije sezone, Claire Foy utjelovila je lik kraljice Elizabete II., a za svoju je ulogu osvojila i Zlatni globus i Emmy te je bila hit kod publike i kritike. 

Zatim je došla treća sezona i Kruna s novom glumačkom postavom u kojoj je Olivia Colman tumačila kraljicu, Tobias Menzies princa Philipa, a Helena Bonham Carter princezu Margaretu. Ista glumačka postava pojavila se i u četvrtoj sezonu, uz pojačanje Emme Corrin kao princeze Dijane i Gillian Anderson kao Margaret Thatcher.

Peta sezona, međutim, donosi nove promjene. U nastavku donosimo sve što trebate znati o novitetima u novoj sezoni Netflixove uspješnice. 

Imelda Staunton, najpoznatija po ulozi Dolores Umbridge u serijalu o Harryju Potteru, kao i nominaciji za Oskara za ulogu u Vera Drake, zamijenit će Oliviju Colman u petoj sezoni, piše Vogue.

 

- Voljela sam gledati Krunu od samih početaka - rekla je Staunton u priopćenju za medije kada je najavljena njezina uloga.

- Kao glumica, uživam gledali kako su i Claire Foy i Olivia Colman donijele nešto jedinstveno i posebno u skripte Petera Morgana. Iskreno sam počašćena što ću se pridružiti tako kreativnom timu i privesti Krunu njezinom kraju. Ovih je dana Netflix objavio i prvu fotografiju glumice dok tumači novi lik pa je kraljica Elizabeta II. prikazana u bluzi s mašnom i s prepoznatljivim nizom bisernih ogrlica. 

Ulogu princeze Dijane preuzet će Elizabeth Debicki, znana po svojoj ulozi u Velikom Gatsbyju:

- Duh princeze Dijane, njezine riječi i djela žive u srcima nas mnogih. Prava je privilegija i čast pridružiti se ovoj vrhunskoj seriji koja me osvojila još od prve epizode. 

Princezu Margaretu glumit će Lesley Manville koja je izjavila kako ne može biti sretnija zbog nove uloge. 

Pretpostavlja se kako će nova sezona Krune pokriti razdoblje od ranih devedesetih i uvesti seriju u 21. stoljeće. Spomenuto je desetljeće, piše Vogue, za kraljicu bilo jako burno, a tu je i mnogo događanja koji su "zreli" za dramatizaciju. Što se tiče datuma izlaska, on još nije poznat, no vjeruje se kako se radi o kraju 2021. ili prvim mjesecima 2022. godine. 

Leonarda Lončar i kći Marta najstajliš su prizor sa špice: 'Nastojimo biti odjevene u skladu s trenutkom gdje se krećemo'

Odvjetnica izvrsnog stila nosi torbu koja je nekad bila veliki hit, a trendseterice je opet obožavaju

Na špici dugo nismo vidjeli ovakvu eleganciju: Kombinaciji prelijepe dame ne možemo pronaći zamjerku

Njoj mala bijela haljina tako dobro pristaje: Sa samo tri komada napravila je savršen outfit

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".