Sport i burgeri

Brewdogs nudi rebarca, hamburgere i pite na način na koji su se pripremali prije dolaska fast fooda.
Vidi originalni članak

Američka kuhinja, kao i zemlja, jedan je veliki "melting pot”, objasnio je Mario Vešligaj, chef u novom zagrebačkom baru i restoranu Brewdogs.

“No, kako smo ponajprije sportski bar, željeli smo izdvojiti nekoliko favorita kojima je Amerika kroz fast food zarazila svijet, hranu koja se može jednostavno jesti kada je u lokalu uzavrela atmosfera, a u miru biti gurmanski doživljaj.”

Stotine su mjesta sa sličnom ponudom, no koja je tajna pravog hamburgera, rebarca, bbq-a?

Najvažnija je kvalitetna namirnica i pravilan tretman, a to zahtijeva dosta truda oko pripreme i nabave. Na malo ćete mjesta dobiti odrezak od čiste junetine, on je dorađen različitim dodacima kojima tamo nije mjesto.

Mi želimo da se osjeti meso, grill, dosta rudimentarno. Retro... BBQ umak, prženi luk, pite, preljevi, htjeli smo sve to, ali old school, home way. Kuhaj ketchup ekipo!!!

Vaš osobni favorit američke kuhinje?

Glazirani komadi mesa dugotrajno pečeni kao teksaški bbq, pite.

Koja se pića najbolje sljubljuju s tom hranom?

Piva koja nudimo nisu novost, ali ih baš nema u točenoj varijanti. Mislim na Grimbergen piva koja voćnim aromama vode u avanturu od papra, bergamota, vanilije, klinčića do citrusa, ananasa, trešnji, marelica i žutih šljiva. Tulum okusa! Grimbergen Ambree, osim što ga upotrebljavamo za mariniranje, preporučio bih uz bbq rebra i pečeni hamburger. Grimbergen Blonde treba kušati s junećim ili pilećim burgerom. Neponovljiv je to spoj okusa. Grimbergen Blanche preporučujem nježnijem spolu uz desert kao što su lemon cheese palačinke. Naravno, i muškoj strani koja voli dezertirati. Ja preferiram vino zbog kuhanja i preporučit ću cabernet sauvignon jer dosta upotrebljavamo cheddar ili lakši roze.

Sport i hrana – uvoz iz SAD-a?

Mislim da ta priča ne stoji. Vjerujem da su i naši stari gledajući bacanje kamena s ramena pod nekom jabukom uživali uz dobar batak ili rebarca.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".