'Spojila sam dvije ljubavi i dobila priliku razvijati se u novoj ulozi koja nosi izrazito veliku odgovornost'

Ususret dodjeli glazbenih nagrada Top.hr Music Awards 2021., porazgovarali smo s Anom Radišić koja će i ove godine voditi program
Vidi originalni članak

Bez obzira na sve neobične i nepredvidive te teške situacije koje nas okružuju, glazba je i dalje tu, ona se stvara i ona živi. Iako prilično čudna, i u pandemijskoj godini iza nas se stvaralo, a tko je najemitiraniji, tko najprodavaniji, a tko najstreamaniji izvođač u Hrvatskoj, saznat će se 7. veljače.na dodjeli glazbenih nagrada Top.hr Music Awards 2021. na RTL-u- Tom smo prigodom porazgovarali s Anom Radišić koja će i ove godine voditi dodjelu glazbenih nagrada.

Kakva je bila protekla godina po pitanju glazbe, koliko se razlikovala od svih prijašnjih?

Nevjerojatna je bila. Ono najvažnije, najljepše zbog čega glazbenici žive, stvaraju, postoje i dišu su ljudi, njihova publika i davanje emocije koja se događa, uživo, na nastupima. Kroz izvedbe, razmjenu zajedničke energije koja se odvija na larobnim mjestima, koncertima… A sve to im je oduzeto. Njihovo najdraže. Ujedno najdraže i od te iste publike. Međutim, unatoč svemu, oni su stvarali. Pronalazili inspiraciju, snimali, radili u nevjerojatnim uvjetima. Gotovo 7000 pjesama je snimljeno prošle godine, možete li vjerovati? Pjesme uz koje se svi mi smijemo, tugujemo, veselimo, prolazimo različita emotivna stanja i dobivamo vlastiti soundrack života. Glazbenici su dokazali i pokazali još jednom koliko je ta ista glazba ne samo njihov život već zaista ljubav i poziv.

Kako će izgledati ovogodišnja dodjela, što možemo očekivati?

Iznenađenja će biti sigurno. Spajamo spojivo s nespojivim. Na jednom televizijskom mjestu, odnosno programu RTL-a  istovremeno ćemo biti na dvije lokacije. Televizijski imamo izrazito zahtjevan projekt, jer uz sve što produkcijski radimo i stvaramo te podižemo ljestvicu nekoliko stepenica iznad prošlogodišnje, pazimo i na stroge, stroge epidemiološke propise. Glazbeno ćemo biti jako atraktivni, vizualno i televizijski zanimljivi te sve skupa biti će prožeto emocijama, a nas domaćina će biti troje! Ostalo? Ostavljam za 7. veljače kada vas pozivam da budete uz RTL. 

Koja je tvoja uloga u cijelom projektu, što te najviše zanimalo, što si novo naučila...?

Dobila sam povjerenje od vodstva RTL-a i Hrvatske diskografske udruge i ove godine voditi kompletan projekt. Moram priznati da sam jako sretna zbog toga, što znači da smo tim i ja lani opravdali to isto povjerenje te je moja vizija glazbe unutar televizijske priče prepoznata. Spojila sam svoje dvije ljubavi - glazbu i televiziju - te dobila priliku razvijati se u novoj ulozi koja nosi izrazito veliku odgovornost, ali i priliku da rastem kao kompletan televizijski čovjek te primjenom sva znanja i iskustvo koje sam stekla baveći se ovim poslom posljednjih trinaest godina. Baš sam zahvalna te vam moram priznati da je je ovaj projekt i faza mog televizijskog puta i života, najdraža.

Ne sumnjamo da ćeš zablistati! Imaš li već osmišljen outfit? Možeš li natuknuti što ćeš nositi, kakvu frizuru imati...? 

Hehe, i po tom pitanju smo lani ostavili lijep utisak, zahvaljujući divnim ljudima koji su godinama uz mene. Ivan Alduk će se pobrinuti i ove godine da budem prava ekstenzija dodjele kroz vizualni identitet, Evelin Benković započela je s promjenama i igranjem po pitanju kose, tako će nastaviti, a Tajana Bikić će kroz šminku naglasiti točno ono što treba. Bit ću i ostati svoja, to vam mogu otkriti, prepuštam se u sigurne ruke, a sve ostalo…Gledajte!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".