Slasne žitarice poznatog centra

FOTO: PR FOTO: PR FOTO: PR
Koliko puta za doručak pojedete muesle? Bez obzira jesu li oni čokoladni, integralni, slatki ili zdravi, većini populacije su najomiljeniji jutarnji obrok. Ukoliko se ubrajate među njima, ova priča će vas sigurno natjerati na to da se zapitate zašto ovakvo nešto ne postoji kod nas.
Vidi originalni članak

Sportska high end odjeća krasi izloge i police u centru Kith kojeg je 2011. godine otvorio Ronnie Fieg. Ovaj Amerikanac svoj centar drži na dva mjesta u New Yorku – na očaravajućem Manhattanu i filmskom Brooklynu; te u Miamiu. No, od prije nekoliko tjedana tamo možete svratiti i na odličan doručak. Pored dućana kao što su Nike i Ascis, otvoren je i bar „Kith Treats“ u kojem, ne bi vjerovali, možete naručiti kakve god hoćete žitne pahuljice. Raznovrstan meni nudi izbor od čak 24 vrste pahuljica, koje možete preliti sa jednim od pet vrsta mlijeka (u ponudi je čak i mlijeko s konopljem) i 25 vrsta umaka. Narudžba se može sastojati od jednog tipa mlijeka, dvije vrste pahuljice i dvije vrste umaka po izboru. Na primjer, sigurni smo da se ne bi bunili sa jednom od mogućih kombinacija: pahuljicama koje imaju okus po Oreo keksima i čokoladi, umakom od jabuka, a sve to oplemenjeno mlijekom od badema. Svoj odabir doručka možete uzeti kao „take out“ kojeg će te dobiti posluženim u posebno dizajniranoj crno – bijeloj kutiju, za čiji je izgled zaslužan Nike. Svi sastojci su odvojeni kako bi ih mogli neposredno prije konzumacije pomiješati.

No, pravo je pitanje od kud je došla ova ideja? „Oduvijek sam sanjao bar koji će prodavati žitne pahuljice u raznovrsnim bojama i okusima. Mislim da je to san svakog djeteta. Kada sam bio mali, u  mojoj kući je bilo zabranjeno jesti pahuljice jer su moji roditelji smatrali da kvare zube i da nisu dobri za mene. Nije  mi preostajalo ništa drugo, pa sam se usred dana iskradao i išao do prijatelja iz škole samo kako bi ih mogao jesti. Čak sam i prodavao svoju užinu koju mi je tata spremio prije početka svakog nastavnog dana. Tako sam sa 1$ otišao u dućan i kupio svoje najdraže pahuljice.“ Možda je to bio dovoljno dobar razlog da sa svojim prijateljem iz djetinjstva, Dannyem Omariem otvori ovakvo nešto. Sigurni smo u to da će ovoj gospodi posao i više nego cvjetati, ne samo zbog lokacije, već zato jer je ovakva kreativna ideja potrebna za grad koji nikad ne spava i u kojem se novi restorani otvaraju preko noći.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".