Slađe i finije od ovog ne može: Donosimo recept za tortu koja je prava čokoladna bomba

Na Instagram profilu Foody and Fitty pronašli smo ukusan recept za čokoladnu tortu koja će nestati za čas!
Vidi originalni članak

Ako nemate ideja kako zasladiti ovu subotu, donosimo recept za tortu za koju će se, bez sumnje, tražiti komad više. Riječ je o torti koja je, kako joj i samo ime kaže, prava čokoladna bomba, a recept su s nama podijelile Petra i Iva s Instagram-profila Foody & Fitty. Njihov recept prenosimo u nastavku, a jedno je sigurno - u njoj će svi uživati!

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 120 g tamne čokolade 
  • 4 jaja
  • puna žlica mljevenih badema
  • 2 žlice brezinog šećera (ili zaslađivač po želji)

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, a slabije pećnice na 200. Na pari otopiti čokoladu i dodati maslac, prethodno narezan na kockice. Kuhačom miješati na laganoj vatri, a kad je gotovo, maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka s malo soli, a žumanjke umutiti s brezinim šećerom. Kad se čokoladna smjesa ohladila, dodati žumanjke i mljevene bademe, zatim postepeno dodavati snijeg od bjelanjaka i sve umutiti. Smjesu preliti u srednji kalup (18 cm), posuti sjeckanim bademima i peći 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Tortu možete peći i u velikom kalupu, samo udvostručite sastojke i pecite približno 25 minuta.

Napravite preukusnu čokoladnu tortu od sastojaka koje zasigurno imate u kuhinji
Desert koji se topi u ustima: Napravite medenu tortu koja baš nikog neće ostaviti ravnodušnim
Vrijeme je za malo drugačiji lava cake: Odvažite se napraviti popularni desert, ovog puta s limunom u glavnoj ulozi
Najukusniji recept za desert koji se topi u ustima: Medena torta koja baš nikog neće ostaviti ravnodušnim

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".