Sjećate li se vrta u Preradovićevoj? Tajanstveni vrtlar ponovno ga je zasadio pod okriljem noći

Podsjetimo, prije gotovo godinu dana, za vrijeme proljetnog lockdowna, Martina Živković i Boris Novković zasadili su mali vrt u Preradovićevoj ulici, no ubrzo su anonimno prijavljeni.
Vidi originalni članak

Mali vrt u Preradovićevoj ulici pokrenuo je pravu malu revoluciju u Zagrebu, a ovih ga je dana tajanstveni vrtlar ponovno posadio. Na uglu Preradovićeve i Berislavićeve ulice u centru Zagreba, osvanuo je mini-vrt oko stabla, a djelo je tajanstvenog vrtlara koji ga je zasadio pod okriljem noći.

Podsjetimo, prije gotovo godinu dana, za vrijeme proljetnog lockdowna, Martina Živković i Boris Novković zasadili su mali vrt u Preradovićevoj ulici, no ubrzo su anonimno prijavljeni. Njihova je želja bila barem malo uljepšati sivu svakodnevicu nakon potresa u ožujku. I dok se vrtlarenje ispostavilo kao odlična terapija nakon potresa, a mini-vrt zablistao kao novi, divan kutak u gradu koji je izgledao poput grada duhova, ovaj je potez nekome zasmetao.

Naime, nekoliko dana poslije dobili su dopis komunalnog gospodarstva u kojem se tražilo da se očituju i da se taj dio vrati u prvobitno stanje. Vrt je, u međuvremenu, totalno devastiran i uništen, a Živković i Novković dobili su kazne u iznosu od sedamsto kuna te dodatnih dvjesto kuna za troškove postupka. Kako smo ranije pisali, tada su rekli da će pravu tražiti na Prekršajnom sudu. 

Vrt nisu morali ukloniti jer su ga partijaneri sami dokrajčili, a u studenom prošle godine, Boris Novković nam se javio i rekao kako je, prema pravomoćnoj presudi Općinskog prekršajnog suda u zagrebu, oslobođen optužbe za sadnju cvijeća.

- Sud je u tijeku postupka utvrdio da u ovom slučaju nema prekšraja, iako su ostvarena njegova bitna obilježja, jer je stupanj ugrožavanja ili povrede javnog poretka, društvene discipline i društvenih vrijednosti u odnosu na opisani prekršaj čija je obilježja okrivljenik ostvario, neznatan, pa slijedom navedenog nema prekršaja sukladno članku 24.a Prekršajnog zakona - pisalo je u presudi.

Novković je tada rekao za Divu kako je zadovoljan što je Općinski prekršajni sud uvažio njegove argumente i navode:

- Argumente i navode je uspješno tijekom svih ovih mjeseci i na ročištu isticale moje odvjetnice Nevenka Mrčela Mirna Mrčela. Mirna je inače prava junakinja, pošto je u velikoj zagrebačkoj poplavi 24. srpnja 2020. spasila čovjeka iz tonućeg automobila u Miramarskom podvožnjaku. Ukazujem sada, kada je cijelo ovaj postupak gotov, da je žalosno da se nečije vrijeme, rad i posebno novci Grada Zagreba i državnog proračuna RH moraju trošiti na ovu proceduru, a komunalno redarstvo grada Zagreba imalo je mogućnost da me se, npr., samo opomene. Inače, odvojeno od mene još uvijek traje pred Općinskim prekršajnim sudom u Zagrebu prekršajni postupak protiv moje susjede Martine za identičnu pravnu stvar  Zahvaljujem svim dobrim ljudima i urbanim vrtlarima na riječima podrške, pokazanim i spontano kroz protestnu sadnju cvijeća, uz želju da naš Zagreb bude sav u cvijeću.

Novković je dodao da od cvijeća i ukrasnog bilja koje su posadili krajem travnja nije ostalo ništa:

- Situacija trenutno nije ništa bolja ni u ostatku Preradovićeve ulice pa zaključujem da je sve vraćeno u prvobitno otužno stanje. 

Ljepotica sa špice prošetala je tako genijalnu suknju da je ostatak kombinacije pao u drugi plan!
Naša plesačica izvrsno nosi crno od glave do pete: 'Pratim trendove kako stignem, al najviše nosim ono što mi se sviđa'
Ova nas dama uvijek osvoji kombinacijama: Zablistala je u najpopularnijem kompletu sezone
Što kažete na hlače poput njezinih? Nisu za svakog, no ona stvarno zna kako ih isfurati

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".