Treba li napisati i slova više o Ani Grgić, sjajnoj chefici kuhinje hotela Esplanada? Vjerojatno je sve već rečeno. Ipak, u ovo predblagdansko vrijeme teško je ne osvrnuti se opet jer advent i Božić u Zinfandel’su postali su nezaobilazna točka blagdana u Zagrebu. Svake zime ispočetka Ana se trudi gostima donijeti tradicionalna jela kojih se vjerojatno ne bismo odrekli ni po cijenu svih darova, ali svaki put na malo drukčiji način. Dani adventa počinju početkom prosinca, bakalaru je posvećen cijeli mjesec, a adventski obiteljski ručak nedjeljom na bife meniju nudi morske delicije – cocottes s jadranskim kozicama, salate od hobot- nice, panna cotte od dimljenog lososa, sushi s lososom i tunom... ali i delicije s kontinenta poput terine od prepelica i šunke pečene u kruhu, jela koja glavni konobar priprema pred vama, juhe i poznate Esplanadine štrukle, a kao krunu svega selekciju glavnih jela po izboru Ane Grgić.
Badnjak menu nova je i uzbudljiva priča napisana perom ove chefice, ali ono što je najviše u srcu Zagrepčana, ali i ugodno iznenađenih turista jest tradicionalni božićni ručak u Zinfandel’su. Purica s mlincima ovdje je postala institucija, no izdvojit ćemo i juneći carpaccio, janjeće kotlete sa začinskim travama, tartar od lososa... Restoran je uvijek pun, atmosfera topla, dijele se darovi... I što je najbolje, ove krasote, ako niste znali, možete naručiti za van ako želite bez po muke zadiviti vlastite goste.