Sjaj Zinfandel'sa

FOTO: hotel esplanade FOTO: hotel esplanade FOTO: hotel esplanade FOTO: hotel esplanade FOTO: hotel esplanade FOTO: hotel esplanade FOTO: hotel esplanade
Božić kod kuće jest tradicija, no tradicija je i onaj u Esplanadinu restoranu Zinfandel’s, gdje nove okuse blagdanima donosi chefica Ana Grgić.
Vidi originalni članak

Treba li
 napisati i slova
 više o Ani Grgić,
sjajnoj chefici kuhinje hotela Esplanada? Vjerojatno je sve već rečeno. Ipak, u ovo predblagdansko vrijeme teško je ne osvrnuti se opet jer advent i Božić u Zinfandel’su postali su nezaobilazna točka blagdana u Zagrebu. Svake zime ispočetka Ana se trudi gostima donijeti tradicionalna jela kojih se vjerojatno ne bismo odrekli ni po cijenu svih darova, ali svaki put na malo drukčiji način. Dani adventa počinju početkom prosinca, bakalaru je posvećen cijeli mjesec, a adventski obiteljski ručak nedjeljom na bife meniju nudi morske delicije – cocottes s jadranskim kozicama, salate od hobot- nice, panna cotte od dimljenog lososa, sushi s lososom i tunom... ali i delicije s kontinenta poput terine od prepelica i šunke pečene u kruhu, jela koja glavni konobar priprema pred vama, juhe i poznate Esplanadine štrukle, a kao krunu svega selekciju glavnih jela po izboru Ane Grgić.

Badnjak menu nova je
i uzbudljiva priča napisana perom ove chefice, ali ono što je najviše
u srcu Zagrepčana, ali i ugodno iznenađenih turista jest tradicionalni božićni ručak u Zinfandel’su. Purica s mlincima ovdje je postala institucija, no izdvojit ćemo i juneći carpaccio, janjeće kotlete sa začinskim travama, tartar od lososa... Restoran je uvijek pun, atmosfera topla, dijele se darovi... I što je najbolje, ove krasote, ako niste znali, možete naručiti za van ako želite bez po muke zadiviti vlastite goste. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".