Severina Lajtman ruši sve predrasude: Najveća mi je želja da priče poput moje budu normalne

Za Divu Style otkriva kako su njezini bližnji ponosni na njezin uspjeh, ali kako ih to i ne čudi jer smatraju kako ga je i zaslužila
Vidi originalni članak

Dvadesetogodišnja Severina Lajtman u posljednje vrijeme ima raspored puniji no ikada prije. Osim predavanja na Filozofskom fakultetu, gdje studira ukrajinski i rumunjski te posla kojim si financira studij, odrađuje i brojne medijske angažmane nakon što je izašla na naslovnici jednog hrvatskog magazina.

A ondje se našla kao pripadnica romske nacionalnosti koja svojim primjerom ruši predrasude, no za to se trebala pomučiti više od svojih vršnjaka.

- Ja ne živim s roditeljima u centru Zagreba, ne ispijam doma kavu i čekam da se karijera dogodi, niti imam mamu i tatu glumce koji će me angažirati za nešto. Ja to nemam, ja to sve sama moram napraviti - kaže Severina, koja bi uz Filozofski, željela upisati i Akademiju dramskih umjetnosti, no za sada još nije uspjela. Odrasla je u romskom naselju u međimurskom mjestu Piškorovec. Na školovanje je došla u Zagreb.

- Sada kad pogledam na sve, u ovom trenutku i iz ove perspektive, mislim da moj život nije nimalo sličan, pa i to djetinjstvo - koje mi je bilo lijepo i za mene normalno - životu djeteta iz obitelji većinskog stanovništva. I nikada neće biti. Rijetko tko će se od njih suočavati s problemima s kojima se mi u zajednici suočavamo i susrećemo – ističe Severina, čija je obitelj iznimno ponosna na njezin uspjeh.

- Moji kod kuće, a i prijatelji su presretni zbog mene, ali ih to ne iznenađuje jer kažu da ja to jednostavno i zaslužujem - iskreno kaže. Ime Severina dobila je po našoj poznatoj pjevačici, a s njom je prije par godina imala priliku snimiti i video za Zakladu Solidarna, namijenjen prikupljanju sredstava za stipendiranje 30 djece.

- Meni je generalno sve ovo što sada proživljavam dalo neku nadu, shvatila sam da kad mi se jedna vrata zatvaraju, da mi se druga samo otvaraju. Shvatila sam da ima netko tko misli na one koje ne mogu ili nemaju - kaže Severina. Najveća joj je želja da se ne ističe njezina nacionalnost, već da priče poput njezine budu normalne.

Fotografija i styling: Goran Čižmešija
Šminka: Seka Kožul
Frizura: Fabula de Forma
Fotografije su snimljene u Hrvatskom glazbenom zavodu, gdje je upravo završena konstrukcijska obnova. Zahvaljujemo se ravnateljici Romani Matanovac Vučković te Nataši Mesarić iz Zebrakoma, kao i dućanu Högl na pomoći pri realizaciji snimanja. 

Novu Divu Style potražite na svim kioscima za 5 eura:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".