Seinfeld je od danas na Netflixu: Izdvojili smo hit modne trenutke iz serije koji su aktualni i danas

"Serija o ničemu" od danas je dostupna na popularnom streaming servisu, a tim smo se povodom prisjetili odličnih modnih momenata koji su i danas inspiracija dizajnerima.
Vidi originalni članak

Ljubitelji Seinfelda od danas dolaze na "svoje" jer se legendardna serija konačno počinje prikazivati i na Netflixu. Ova "serija o ničemu" savršena je vremenska kapsula devedesetih godina prošlog stoljeća. Od referenci na Yankesee do Nikeovih modele Huarache tenisica na Jerryjevim nogama, serija je savršeno uhvatila to zanimljivo modno razdoblje, na način na koji malo koja serija zapravo je.

 

I ne razmišljajući o tome, glumačka je ekipa iz Seinfelda postavila temelje za "normcore", odnosno za modni stil za koji se kaže da neodoljivo podsjeća na odjevne kombinacije kakve nose mnogi očevi, piše Grailed, i dodaje kako se, bez obzira na to što se serija davno prestala emitirati, i danas pojavljuju mnoge reference na nju

Grailed je izdvojio nekoliko modnih trenutaka iz Seinfelda koji tada možda nisu bili toliko uobičajeni, no danas su apsolutni hit. 

Puf-jakna Georgea Costanze

Zimska pernata puf-jakna kakvu je nosio George Costanza nekoliko je godina jedan od većih zimskih trendova, no u devedesetima nije bila tako uobičajena. Jakna ga je zasigurno grijala, no gledatelje je nasmijavala njezina predimenzioniranost, što je još jedan trend koji već sezonama ne izlazi iz mode. To možemo vidjeti po kolekcijama dizajnerskih brendova poput Balenciage i Monclera, a i tkanina Gore-Tex, od koje je napravljena Georgeova jakna, i dalje se koristi, čak je rabe i dizajnerska imena poput Supremea. 

Košulje kakve je nosio Kramer

Tzv. camp collar košulje ljeti su ono što je Georgeova Gore-Tex jakna zimi. U petoj sezoni u igri su ušle košulje sa specifičnim ovratnikom, a Cosmo ih je imao u svim varijantama i uzorcima. Takve su košulje kasnije postale dio kolekcija dizajnerskih i high street brendova poput Prade i Off-Whitea. 

Jerryjeva kolekcija Nike tenisica

Seinfeld je redovito nosio popularnije modele tenisica poput Jordanica, a tu su modeli Huaraches i Air Tech Challenges. Njegova sklonost i netipičnim modelima savršeno bi se uklopila u današnje trendove kad su in neobični modeli. 

Kramerova predimenzionirana odijela

Kramer je imao poseban smisao za modu, a kad su u pitanju odijela, preferirao je predimenzionirane krojeve koji su trend i danas. U formalnijem odijevanju neizostavan komad njegovih outfita bili su oversized blejzeri na dvostruko kopčanje, a takvi modeli sakoa, kao i vrećaste hlače, dvadesetak godina kasnije dio su mnogih muških i ženskih kolekcija. 

Traper na traper

Ako se neki od trendova nosi i danas, to je definitivno denim on denim, a u seriji ga je genijalno nosila Elaine Bene. U seriji je pokazala mnogo genijalnih stajlinga, no traper look iz šeste sezone jedan je od najboljih. Čak desetljeće prije nego što su Britney Spears i Justin Timberlake isfurali poznate traper kombinacije, Elaine je nosila traper od glave do pete, a takve kombinacije i danas možemo vidjeti na fashionisticama, kao i na modnim pistama. 

I za kraj smo ostavili Jerryjevu genijalnu "pufastu" košulju koja je bila predmet izrugivanja, no kasnije su se mnogi dizajneri inspirirali upravo ovim modelom s baroknim prizvukom kojeg mu pružaju puf-rukavi i volani. 

 

Vlasnica zagrebačkog salona preporučuje 10 najtrendi nijansi lakova za ovu jesen

Za tehniku "tigrovo oko" kažu da bi mogla biti popularnija i od balayagea: Kosi daje volumen i dubinu

'Pratim trendove, volim drugačije stvari i nikad ne bih odjenula nešto dosadno' - kaže stjuardesa koja zna što je in

Vojvotkinja Kate prošetala u tenisicama: Evo koje brendove preferira, svi su dostupni i kod nas

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".