Bez brašna i savršeno "pjenasta": Isprobajte savršenu čokoladnu tortu za koju će se tražiti šnita više

Na web stranici Zara Home pronašli smo recept za čokoladnu tortu koja će biti prava zvijezda blagdanskog stola
Vidi originalni članak

Božić nam se bliži i mnogi su već počeli s pripremom omiljenih slastica. U moru ukusnih kolača i torti, teško je pronaći samo nekoliko koji će svoje mjesto naći na blagdanskom stolu, a jedan koji ćemo rado isprobati ovih blagdana, pronašli smo na Zara Home stranici.

Riječ je o čokoladnoj torti bez brašna s krokantima od lješnjaka. Ova je torta posebna je ne sadrži brašno, već teksturu daju snijeg i jaja. Bitno je da su čvrsti kako bi biskvit dobio željenu čvrstoću, a da se pritom ne koristi prašak za pecivo, pišu na Zara Home stranici.

Recept za 6-8 porcija te pripremu korak po korak donosimo u nastavku:

Sastojci 

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 90 g čistog kakaa
  • 7 jaja veličine L
  • 275 g smeđeg ili rapadura šećera
  • 150 g mljevenih badema

Sastojci za krokante

  • 1,5 šalica šećera
  • 90 ml vode
  • 350 g prženih lješnjaka

Priprema

  • Obložite okrugli kalup od 24 cm papirom za pečenje i premažite maslacem. Zagrijte pećnicu na 160 ºC
  • Umutite maslac u mast (vrlo meku) i u to prosijte kakao sve dok ne postignete kremastu gustoću.
  • U posudi postavljenoj na kipuću vodu mutite cijela jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu gustoću i udvostručite volumen.
  • Pomiješajte dvije smjese špatulom i dodavajte mljevene bademe dok smjesa ne postane homogena.
  • Izlijte u kalup i stavite u pećnicu na središnju rešetku na 45-50 minuta. Kada je gotova, ostavite je u kalupu da se ohladi.

  • Kada se ohladi, pospite kakaom u prahu.
  • Za krokante, lješnjake popržite, ako su sirovi, na laganoj vatri na tavi ili u pećnici.
  • Lješnjake prepolovite ili prerežite na četiri dijela i rasporedite po papiru za pečenje.
  • U dubokom loncu s teškim dnom pomiješajte šećer i vodu. Stavite na jaku vatru bez miješanja dok se ne stvori intenzivni zlatni karamel.
  • Izlijte karamel po lješnjacima i ostavite da se ohladi. Dodajte krokante na tortu i poslužite.

Od danas na kioscima potražite Divu Style, glossy izdanje na 180 stranica! Zvijezda naslovnice je Barbara Kolar, a dolazi u kompletu s Borboleta narukvicom za 49,90 kn

Zgodne sestre s Cvjetnog: 'Ne nosimo tajice, trenirke i Uggsice, kao ni sve ostalo što ne naglašava ženstvenost'
Turistički vodič i bivši pomorac ima outfit kojim se mogu inspirirati svi frajeri: 'Nikad ne bih nosio poderane traperice'
Mnogi od njih zaziru, a zapravo su genijalan proizvod za mekoću i dubinsku hidrataciju lica i tijela
Zima je nezamisliva bez mekane i tople pidžame: Počastite sebe ili blisku osobu modelima popularnog brenda

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".