Savršen recept za ukusno proljetno jelo: Quiche od divljih šparoga i crvene blitve!

Iako mnogi ne znaju kako napraviti šparoge i uvesti ih u svoje jelovnike, pronašli smo odličnu ideju na webu Zare Home
Vidi originalni članak

Nalazimo se u mnogima omiljenoj sezoni, onoj proljetnoj u kojoj možemo uživati u raznim receptim, napokon je pred vratima. Iako mnogi ne znaju kako napraviti šparoge i uvesti ih u svoje jelovnike, pronašli smo odličnu ideju na webu Zare Home. Iz sezone u sezonu, ovaj nas španjolski brend počasti i izvrsnim slanim i slatkim gastro-idejama, a ovog nam je puta za oko zapeo recept za ukusan quiche od divljih šparoga i crvene blitve. Donosimo ga u nastavku, sigurni smo da će se tražiti komad više!

Sastojci za tijesto:

  • 1/2 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žumanjak
  • 120 g maslaca narezanog na kockice
  • 90 g krem sira

Sastojci za nadjev:

  • 100 g kozjeg sira
  • 100 g sira ricotta
  • 50 ml vrhnja
  • 2 jaja
  • 50 g crvene blitve
  • 300 g zelenih šparoga
  • sol, muškatni oraščić i papar po želji
  • 40 g prženih pinjola
  • naribana korica limuna ili korica limuna u štapićima
  • sok od 1 limuna
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica vrhnja

Priprema:

U veliku posudu stavite prosijano brašno, sol, žumanjak, kockice maslaca i sir u manjim porcijama. Pomoću dviju vilica pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete zrnastu smjesu bez grudica, ali tako da se ne vide tragovi brašna. Kako biste sjedinili brašno, možete dodati nekoliko kapi hladne vode. Bez miješenja oblikujte krug, obložite ga folijom i ostavite u hladnjaku 1 sat.

Očistite i odrežite tvrdi dio šparoga (1/4 stabljike) te ostavite sa strane. Stabljike s vrhom i četvrtine stabljika zasebno kuhajte 20 sekundi u zasoljenoj vodi. Ocijedite i osušite.

Operite blitvu i odrežite krajeve stabljika. Ocijedite i pirjajte u tavi 2 minute na srednje jakoj vatri sa soli i prstohvatom papra. 

Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte dodatnih 5 minuta. Ostavite sa strane.

Usitnite četvrtine šparoga zajedno s jajima, vrhnjem, muškatnim oraščićem, paprom, koricom i sokom od limuna te sirom ricotta. Po potrebi dodatno zasolite. Trebali biste dobiti kremastu, a ne vodenastu teksturu. Zagrijte pećnicu na 180 ºC.

Razvaljajte tijesto u oblik koji vam najviše odgovara i stavite ga u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto kremom od šparoga tako da ostavite prazan rub tijesta od 3 – 4 cm. Po kremi rasporedite crvenu blitvu i kozji sir narezan na komadiće srednje veličine.

Presavijte rubove prema unutra, premažite ih žumanjkom i stavite u pećnicu 40 minuta ili dok rubovi ne pozlate i tijesto ne postane hrskavo. Poslužite s koricom ili naribanom koricom limuna i prženim pinjolima.

Ella Dvornik-Pearce u crnoj kombinaciji i trendi tenisicama: 'Danas sam dodala malo boje kroz detalje'
Stajliš, a ležeran outfit idealan za kraj tjedna: 'Više sam fan neutralnih boja nego nekih živih'
Ususret Met Gali 2023. prisjećamo se najbolje odjevenih sa prijašnjih gala

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".