Rodio se Cadillac

Subotom, na Divinom web portalu , možete pročitati događaje iz prošlosti koji su ostavili svoj trag u njoj. Danas slavimo rođendan Cadillaca, jednog od najboljih automobila svijeta.
Vidi originalni članak

U zoru, 1902. godine ovaj auto dobio je svoje mjesto u povijesti zajedno sa Henryijem M. Lelandom njegovim osnivačem. A znate li kako je nastalo ime? Slavni auto dijeli ime sa prezimenom utemeljitelja grada Detroita Antoniea de la Mothea Cadillaca. Očito se Henryiju kao svidjelo njegovo prezime. Sedam godina kasnije auto je postao vlasništvo General Motorsa, a uskoro je i započela njegova masovna proizvodnja. Cadillac je trenutno drugi najstariji američki proizvođač iza Buicka, a zbog svoje kvalitete nalazi se na ljestvici najtraženijih auta – dva puta je osvojio prestižnu nagradu Dewar iz engleskog Kraljevskog automobilskog kluba.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".