Retromanija u svijetu audio luksuza: Chanel novom kreacijom na scenu vraća slušalice sa žicom

Moda se još jednom okreće prema Y2K eri i donosi nam još jedan element - stilska nostalgija ne popušta, ovaj put riječ je o simbiozi malih detalja i velikog brenda koji poštuje pravila logomanije
Vidi originalni članak

Iako tržištem audio gadgeta Chanel se usudio vratiti na scenu nešto sasvim retro, a to su slušalice sa žicom. No, to nije samo jedan predmet, već, više njih - predlažu hibrid slušalica, sata i ogrlice. Ovaj povratak estetici Y2K, pod utjecajem kulture 2000-ih, zapravo je sasvim logičan jer moda ima snažnu strast gledanja unatrag i recikliranja svega što je nekad bilo, taj modni proces konstantno se kroz povijest ponavlja te je riječ o ciklusima koji su nezaustavljivi. Naime, kako generacije odrastaju, tako se i ere izmjenjuju, pa svako malo staro dolazi kao novo. 

Ipak, kad se pogleda malo detaljnije, postaje očito da je ovaj pokret više od trenda te je on zapravo na neki način demonstracija potrebe povratka u vrijeme kad je tehnologija bila odvojiva od tijela, nešto drugo, a ne bežični komad koji popikamo u uši i time on postaje dio nas.

Pogledajte galeriju chic komada za jesen:

FOTO: Zara 17,95 EUR FOTO: Zara 17,95 EUR FOTO: Zara 17,95 EUR FOTO: Zara 12,95 EUR FOTO: Zara 15,95 EUR FOTO: Zara 8,95 EUR FOTO: Zara 15,95 EUR FOTO: Zara 17,95 EUR FOTO: Zara 17,95 EUR FOTO: Zara 6,95 EUR

Première Sound by Chanel sada postaje jedan od 'hot' detalja za jesen, inspiriran stilovima i kodovima kuće. Naime, kombinira njihov prvi sat Première, dizajniranim 1987. godine, kako bi evocirao stil same Gabrielle Chanel. Prepoznatljiv osmerokutni dizajn, inspiriran čepom bočice parfema br. 5, i narukvica koja evocira lanac legendarne torbice brenda, pravi je hommage naslijeđu slavne kuće na adresi 31 Rue Cambon.

Gotovo četiri desetljeća kasnije, pod vodstvom Arnauda Chastaingta, direktora Chanelova studija za izradu satova, taj mali sat postaje dio nove kreacije, retro stila, no za moderno doba. Naime, čak i ako novi detalji izgledom podsjećaju na nešto staro, novi su 'iznutra', odnosno u ovom slučaju radi se o suradnji s majstorima za zvuk - Master & Dynamic zaslužni su za tehnologiju slušalica. Upakirana je u predivno osmerokutno čelično kućište, pojačano finim slojem 18k žutog zlata, što odaje počast naslijeđu marke i  utjelovljuje bezvremenski luksuz.

Da se radi o modernom dizajnu potvrđuje i dodatak - daljanski upravljač koji upravlja pozivima i glazbom. I naravno da se ogrlica može odvojiti i nositi solo. Ovo je još jedan detalj koji naglašava povratak Y2K stilovima, koji i dalje osvajaju modnu scenu. Novim je generacijama to nešto atraktivno, prije njihova doba, a ljudi srednje dobi rado se sjećaju što su nosili kao mladi, pa svatko na neki način s naklonošću gleda na te 'stare' stilove.

Osim toga, moda je uvijek na neki način nova - u svakom je vremenu autentična, tako da uvijek imamo suvremeni potpis, naročito kad je riječ o dobrim projektima koji kombiniraju nešto staro i nešto novo, kao što je tehnologija koja je danas dio naše svakodnevice.

Capri hlače se vraćaju: Evo pet načina kako stilizirati kontroverzni trend za jesen
Dobro odijelo je must have jesenske garderobe: Ona ga odlično kombinira sa zanimljivim detaljima!
Mini suknja i cipele o kojima se vodi rasprava: Zgodna dama zna kako se istaknuti super stajlingom

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".