Recept za brzu i preukusnu čokoladnu tortu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

Anita Bubalo Jambrović s Instagram-profila Mamine slatke brige s nama je podijelila ukusan recept za brzu čokoladnu tortu
Vidi originalni članak

Produženi vikend i kraj tjedna rezervirani su za ekstra dozu slatkog i čokoladnog, a ovog se puta za to pobrinula Anita Bubalo Jambrović s Instagram-profila Mamine slatke brige, koja je s nama podijelila recept za brzu čokoladnu tortu koja je gotova za tren. Super je stvar gotovo sve namirnice zasigurno već imate u kuhinji pa se možete odmah "baciti" na pripremu i cijeli vikend uživati u ovoj čokoladnoj poslastici. 

Sastojci za biskvit

  • 2 žlice kakaa
  • 2 čaše tekućeg jogurta (onaj od 180 g)
  • 2 žličice sode
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše oštrog brašna (može i glatko brašno, isto ispadne dobar biskvit)

Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja

  • sok 1 naranče

Čokoladni preljev

  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • po želji: korica 1 naranče

Priprema

  • pećnicu zagrijte na 200°C.
  • sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi.
  • smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm te stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi, gotovo je.
  • pečenu toplu tortu, ako želite, možete preliti sokom jedne naranče za dodatan okus
  • preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ako želite, koricu naranče
  • miješajte dok ne dobijete glatku kremu pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće
  • tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa je kasnije premjestite u hladnjak za brže hlađenje 
  • tek kasnije, kada se krema stegnula, maknite stranice kalupa

Što se sve nosilo ovog listopada na zagrebačkim ulicama? Pogledajte u velikoj street style galeriji
Tek je par kapi dovoljno da vas miris prati cijeli dan: Izaberite nekog od favorita čiji miris 'drži' od jutra do večeri
Fen-frizura iz devedesetih sada dolazi u novom, još boljem izdanju punom volumena
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".