Ideja za nedjeljni ručak: patlidžani s janjetinom

Patlidžan se preporučuje najbolje konzumirati između kolovoza i listopada, dok ga veganska kuhinja prepoznaje kao odličnu alternativu za meso.
Vidi originalni članak

Svježi patlidžan u 100 grama ima tek 24 kalorija, dok se kalorije kuhanog patlidžana povećavaju samo na 35 kalorija u istoj količini. Uz to, bogat je izvor vlakana, pogotovo celuloze koja pozitivno utječe na probavu. Baš zato, patlidžan trebate što više uvrstiti u svoju prehranu, a donosimo vam ukusan recept s patlidžanima u kombinaciji s janjetinom!

SASTOJCI:

- 500 g mljevene janjetine 

- 8 okruglih patlidžana

- 100 g riže

- 2 crvene paprike

- 1 glavica luka

- 2 režnja češnjaka

- 100 g sjeckanog peršina

- 100 g permezana

- 3-4 žlice maslinova ulja

- 200 g nasjeckane rajčice

- sol i papar

PRIPREMA:

Patlidžanima odrežite vrh, izdubite sredinu pa posolite unutrašnjost. Neka odstoje 30 minuta. Na ulju popržite 1/2 nasjeckanog luka i češnjaka. Ohladite pa dodajte meso. Začinite i rukama izmjesite. Ostavite po strani. Rižu skuhajte do 2/3 u slanoj vodi. Papriku, ostatak luka i češnjaka narežite na kockice i poprižite da malo omekša. Meso patlidžana koje ste izdubili nasjeckajte i dodajte paprici. Pirajte zajedno 10 minuta. Dodajte rižu, na kockice nasjeckanu rajčicu, začinite i pirjajte još tri minute. Ohladite pa dodajte peršin i parmezan. Patlidžane isplahnite, izvana premažite uljem pa napnite mesnim okrugljicama i smjesom povrća i riže. Poklopite i pecite u pećnici na 180°C otprilike 40 min. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".