Recept mjeseca: šumska pita od sira

Ova pita od sira s bobičastim voćem odlično je ljetno osvježenje!
Vidi originalni članak

Okusi bobičastog voća pravi su simbol ljeta - njihova raskošna aroma i boja upotpunjena je velikim brojem vitamina i antioksidansa. Ova pita, osim što je brzo gotova, bit će idealan zdravi desert!

SASTOJCI:

Tijesto:

- 230 g maslaca

- 60 g šećera

- 80 g meda

- 300 g brašna

- 1/2 žlica sode bikarbone

- 1/2 žlice soli

Krema:

- 2,5 dl mlijeka

- 6 žlica šećera 

- 1 mahuna vanilije ili 1 žličica ekstrakta 

- 5 žumanjaka

- 3 žlice gustina

- 250 g mascarponea 

- 3 šalice bobičastog voća 

PRIPREMA:

Zamijesite tijesto pa ga omotajte plastičnom folijom i ostavite jedan sat u hladnjaku. Razvaljajte tijesto i stavite u jedan veći ili više malih kalupa za pitu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C tridesetak minuta. Za kremu pomiješajte šalicu mlijeka, tri žlice šećera i sjemenke vanilije pa zagrijte na srednje jakoj vatri. U drugoj posudi izmiješajte žumanjke, gustin i ostatak šećera. Dodajte preostalo hladno mlijeko i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Uz miješanje sjedinite obje smjese. Kuhajte miješajući na štednjaku 1 do 2 minute da se zgusne. Malo ohladite pa primiješajte mascarpone i stavite u hladnjak. Ohlađenu kremu rasporedite po tijestu, a na vrh poslažite bobice voća. Po potrebi voće dodatno zašećerite. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".