Razgovarali smo sa zvijezdom burleske - Kalinkom Kalaschnikow!

Uoči nastupa u Zagrebu otkrila nam je poneku tajnu...
Vidi originalni članak

Uoči njezinog zagrebačkog nastupa koji nas očekuje već ovoga četvrtka u gradskoj kavani Johann Franck u sklopu Great Gatsby: Diamonds & Pearls partyja, razgovarali smo s jednom od najpoznatijih burleska plesačica svijeta Kalinkom Kalaschnikow!

Diva: Koja je tajna zavodljivog burleska nastupa?

Kalinka: Morate znati tko ste i mora vam se sviđati tko ste, ali prvenstveno morate znati uživati na pozornici. Publiku je nemoguće zavarati, oni uvijek znaju radite li to sa žarom i ljubavlju ili samo glumite. 

Diva: Je li burleska prvotno umjetnost kojom se obraćate muškarcima ili pak i ženama?

Kalinka: Burleska je vrsta umjetnosti koja je namijenjena i muškarcima i ženama. Mislim da i druge žene uživaju u tom savlju ženstvenosti, senuzualnosti i seksualnosti, posobno što su žene koje plešu burlesku obično vrlo jaki ženski karakteri. Fokus nije na savršenom tijelu poput striptizeta koje nastupaju za muškarce. Naglasak je na ekspresiji i samopouzdanju. Uostalom, sve žene vole lijepe haljine, perje i šljokice. Osim toga, sve više jača boylesque scena, svi koju vole burlesku i komediju trebali bi pogledati i jedan takav nastup. 

Diva: Što biste poručili kritičarima koji tvrde kako feminizam i burleska ne idu jedno s drugim?

Kalinka: Za mene je burleska vrlo feminizirana, kao što sam već radije kazala, plesačice burleske obično su vrlo jake žene koje vode vlastiti posao i putuju diljem svijeta same. Neke feministkinje možda mogu kazati kako smo mi samo striptizete i neke od performerica se tako i nazivaju, ali ono što mi radimo zaista čini veliku razliku. Nitko tko je jednom pogledao pravi burleska show ne može kazati kako nije feministički. Ne skidamo odjeću zbog drugih ljudi, već zato jer uživamo, ponosne smo što smo žene i slavimo to svakoga dana. 

Diva: Postoji li neka stilska ikona koja vas inspirira?

Kalinka: Nemam neku muzu, ali naravno da postoje neke filmske zvijezde koje me inspiriraju. Trenutno sam potpuno zaljubljena u Cyd Carisse. Osim toga, inspiriraju me i neke žene u privatnom životu poput moje najbolje prijateljice Antonije Grube koja je počela u Cirque Rouge, austrijskom najvećem burleska showu prije šest godina. Tamo sam i ja prvi puta nastupila na pravoj, velikoj, kazališnoj pozornici Prije godinu dana ona se odlučila posvetiti njezinom modnom brendu "Wiener Kreation" koji je inspiriran vintage odjećom, tako da je brine i o tome da nosim divne retro haljine.

Diva: Kad bi ste morali jednom riječju opisati što muškarca i ženu čini sekesepilnim, što bi to bilo?

Kalinka: Hm, možda je banalan odgovor, ali ako pričamo o vizualnom, mislim da su to podvezice...

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".