Rascvjetana flora Zaninija

Brazilski dizajner Zanini Zanine oduševljava svojim neobičnim dizajnom namještaja, a posebno je upečatljiva kolekcija svjetiljki.
Vidi originalni članak

Studio Zanini na čelu s dizajnerom Zanini de Zanine stvara komade namještaja interesantne estetike poigravajući se različitim materijalima, poput drva, plastike i metala, a radovi su osvojili mnoge međunarodne prestižne nagrade.

No tome se ne treba čuditi jer je ovaj brazilski dizajner odrastao u umjetničkom okruženju okružen skulpturama i lijepim dizajnom zahvaljujući ocu Jose Zanineu Caldasu, priznatom umjetniku i arhitektu, pa slobodno možemo reći kako mu je osjećaj za lijepo zapisan u genima.

Nakon što je Zanine diplomirao industrijski dizajn publiku je osvojio prvom kolekcijom,  limitiranom serijom namještaja od drva naziva  „Reclaimed Woods“ i od tada ne prestaje oduševljavati svojim dizajnom, 2011. otvara studio u Rio de Janeiru.

Posebno se ističe kolekcija svjetiljki čiji je dominantni oblik cvijeće. Šezdeset metalnih latica u boji zlata, srebra ili bronce čine sjenilo na lampama Flora inspirirane biljkama brazilske džungle, a dolaze u nekoliko različitih veličina te će svakom prostoru udahnuti malo brazilske čarolije.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".