Rabac i Labin dva su gradića u Istri koja zaslužuju vašu pažnju: evo zašto ih posjetiti ovog ljeta

Rabac i Labin nude jedinstvenu kombinaciju prirodnih ljepota, povijesne baštine i kulturnih doživljaja. Ova dva gradića pružaju autentično istarsko iskustvo daleko od gužvi i masovnog turizma.
Vidi originalni članak

Istra, poznata po svojim prekrasnim obalnim gradovima, kulturnoj baštini i bogatoj gastronomskoj ponudi, skriva dva dragulja koja su često zanemarena u korist većih turističkih destinacija. Rabac i Labin, dva šarmantna gradića smještena na istočnoj obali Istre, nude jedinstveni spoj povijesti, prirodnih ljepota i autentičnog mediteranskog šarma. Evo zašto biste trebali posjetiti ova dva bisera.

Rabac je šarmantni obalni gradić koji se nalazi na istočnoj obali Istre. Ovaj nekadašnji ribarski gradić danas je popularna destinacija za one koji traže opuštanje uz more, kristalno čisto more i luksuzne turističke sadržaje. Rabac se ponosi predivnim plažama poput St. Andrea, Girandella i Lanterna, koje su označene ekološkom Plavom zastavom.

Osim kupanja i sunčanja, Rabac nudi brojne aktivnosti za ljubitelje sporta i avanture. Možete uživati u jedrenju, ronjenju, vožnji biciklom ili planinarenju po okolnim brdima koja pružaju spektakularne poglede na Kvarnerski zaljev. Za obitelji, tu su i brojne dječje igraonice i zabavni parkovi. Uz obalu se proteže šetnica idealna za lagane šetnje i istraživanje skrivenih uvala i prirodnih ljepota. Jutarnja šetnja do plaže može biti savršen način za razbuđivanje i uživanje u mirisima bora, ružmarina i kadulje.

Rabac se može pohvaliti izvrsnom gastronomskom ponudom. Mnogi restorani uz obalu nude svježe morske plodove, autohtone istarske specijalitete i vrhunska vina iz lokalnih vinograda. Ne propustite kušati kvarnerske škampe, tartufe i domaću tjesteninu.

Objavu dijeli Labin Rabac Tourist Board (@visitlabinrabac)

Samo nekoliko kilometara od Rapca, na brežuljku, smjestio se Labin, grad bogate povijesti i kulture. Stara gradska jezgra, koja datira iz srednjeg vijeka, oduševljava svojim uskim ulicama, kamenim kućama i impozantnim zidinama. Uspnite se na zvonik ili posjetite vidikovac Fortica za panoramski pogled na Kvarner i Učku. Park skulptura na Dubrovi kraj Labina nudi jedinstveno iskustvo s 67 skulptura renomiranih umjetnika.

Labin je poznat kao grad umjetnika. U njemu ćete pronaći brojne galerije, ateljee i kulturne događaje koji se održavaju tijekom cijele godine. Posebno je zanimljiv Labin Art Republika, kulturni projekt koji obuhvaća razne izložbe, koncerte i predstave tijekom ljetnih mjeseci.

Baš kao i Rabac, Labin nudi vrhunsku gastronomsku ponudu. U starom gradu možete pronaći restorane koji poslužuju tradicionalna jela pripremljena na moderan način, koristeći lokalne namirnice. Posebno su cijenjeni istarski pršut, domaći sir i razne vrste tjestenine.

Kafe na glavnom gradskom trgu nudi domaće specijalitete i tradicionalne istarske slastice poput labinskih flambiranih krafi. Pizzeria Rumore nalazi se na labinskom trgu San Marco. Rumore slovi za jednu od najboljih pizzerija u Hrvatskoj, a nudi vrhunske napolitanske pizze iz krušne peći. Osim toga, ima veliku terasu s prekrasnim pogledom na Rabac i dio Kvarnerskog zaljeva, koja zaokružuje cjelokupno gastronomsko iskustvo.

Rabac i Labin, svaki sa svojim jedinstvenim šarmom i ponudom, predstavljaju savršene destinacije za sve koji žele istražiti manje poznate, ali jednako očaravajuće dijelove Istre. Planirajte svoj posjet i otkrijte sve čari ovih prekrasnih gradića – sigurni smo da će vas osvojiti na prvi pogled.

Kate Middleton svake godine modno briljira na Wimbledonu: Donosimo veliki pregled najboljih kombinacija
Studenti TTF-a napravili bio-materijale od želatine, čaja, curryja i kombuche te od njih oblikovali torbice i cipele
Lepršava bijela haljina i efektna torba super su spoj: 'Uvijek nosim jednobojnu odjeću s nekim detaljima'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".