Psihologinja nudi besplatnu psihološku podršku: 'Velika je potreba, a možda je lakše kad se zna tko je s druge strane'

Anđela Jelić objasnila je i kako si pomoći u ovakvoj situaciji - unositi dovoljno tekućine, nutritivno bogate namirnice, kao i umiriti se vježbama disanja
Vidi originalni članak

Psihologinja Anđela Jelić nakon prvog potresa objasnila nam je zašto se bojimo otuširati i oprati kosu nakon potresa te što se zapravo krije iza takvog stanja. Objasnila je i kako je jedno od čestih stanja nakon potresa stanje hiperbudnosti, a na društvenim mrežama sada je ponudila i besplatnu psihološku podršku.

- Želim ponuditi svima psihološku podršku jer mi je dosta ljudi odgovorilo na moje pitanje koje sam postavila na društvenim mrežama - "kako si". Velika je potreba, a čini mi se da telefoni psihološke pomoći nisu baš svima bliski pa je možda lakše kad znaju tko je s druge strane - rekla je Jelić.

Psihologinja je dodala da su u teškim situacijama, poput ove danas, prihvaćanje raznoraznih emocija i osjećaja koji nas u stresnoj situaciji prožimaju, kao i razumijevanje prema drugome i više nego potrebni. Dodala je i kako si možemo pomoći:

- Tijelo i um se od svega toga iscrpe i umore te je bitno konzumirati dovoljno tekućine i nutritivno bogate namirnice. Osim toga, bitno je i vježbom disanja pokušati se smiriti i sabrati kako bi držali pod kontrolom ono što možemo.

Ako želite podijeliti svoje misli, osjećaje i emocije, ako vam je potrebna riječ ohrabrenja i razumijevanje ili savjet kako se nositi s ovakvim stresnim situacijama, javite se Anđeli Jelić na Instagram profil @lifestyle_psychology_

Još jedna ilustracija koja pokazuje snagu zajedništva: 'Kad gradovi popucaju, srca se ujedine'
Poruka iz Sarajeva: 'Uhvatite ruke, danas smo svi stanovnici Petrinje'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".