Prvi put u povijesti: Kate Middleton dobila je počasnu titulu od kralja Charlesa

Kate je prva članica kraljevske obitelji ikad imenovana.
Vidi originalni članak

Princeza Kate Middleton primila je povijesnu čast od svog svekra, kralja Charlesa III. U kapeli svetog Jurja u dvorcu Windsor, britanski monarh imenovao je Kate članicom Reda počasne pratnje. Utemeljen od strane kralja Georgea V. 1917., red odaje priznanje za postignuća u umjetnosti, znanosti i medicini te javnoj službi, te je među najuglednijim kraljevskim imenovanjima u zemlji.

Kate je prva članica kraljevske obitelji ikad imenovana. Red počasnih pratitelja čiji je duhovni dom Kraljevska kapela u palači Hampton Court, ograničen je na 65 članova iz cijelog Commonwealtha. Osim Kate njegovi trenutačni članovi su: Sir David Attenborough, Dame Judi Dench, Sir Ian McKellen, Dame Maggie Smith, Sir Roy Strong, Sir Paul McCartney i JK Rowling.

Na istoj ceremoniji, Charles je imenovao Kateinog supruga, princa Williama, Velikim majstorom Najčasnijeg reda Bath.

Kralj je i sam bio Veliki majstor reda dok je bio princ od Walesa, od 1974. do 2022. Njegovi prethodnici uključuju princa Henryja, vojvodu od Gloucestera, i princa Arthura, vojvodu od Connaughta i Strathearna.

Kralj George I. službeno je uspostavio Najčasniji red Bath 1725. godine, no vjeruje se da datira još iz osmog stoljeća. Imenovanja se dodjeljuju pripadnicima vojne ili državne službe za uzornu službu.

Charles je također imenovao svoju suprugu, kraljicu Camillu, kao Velikog majstora i prvu ili glavnu damu Velikog križa Najizvrsnijeg reda Britanskog Carstva. Članstvo u ovom redu odaje počast širem sloju društva, kako vojnom tako i civilnom. Ovo je imenovanje prethodno obnašao Charlesov otac, princ Philip, vojvoda od Edinburgha, kao i kraljica Mary te kralj George VI., dok je bio princ od Walesa.

Kako je Harper's Bazaar izvijestio, kralj Charles je oduvijek volio princezu Kate i bliži su nego ikad jer podržavaju jedno drugo u borbama s rakom. Monarh, koji je svoju dijagnozu otkrio u veljači, nalazi se na ambulantnom liječenju; dok Kate, koja je podijelila svoju dijagnozu u emotivnom videu u ožujku, prima preventivnu kemoterapiju.

U izjavi koju je podijelio s Bazaarom u ožujku, glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je u ime Charlesa: "Njegovo Veličanstvo je ponosno na Catherine zbog njezine hrabrosti što je javno govorila o svojoj bolesti. Nakon njihovog zajedničkog boravka u bolnici, kralj je ostao u najbližem kontaktu sa svojom voljenom snahom tijekom proteklih tjedana. Oba Njihova Veličanstva nastavit će pružati svoju ljubav i podršku cijeloj obitelji kroz ovo teško vrijeme.”

Studentica savršeno isfurala spoj bermuda i kaubojki: 'Pratim trendove i nikad ne reci nikad filozofiju'
Zgodnoj brineti odlično pristaje pripijena haljina u jednoj od klasičnih boja proljetne sezone
Najbolje kreme za tijelo sa SPF zaštitom koje čuvaju i istovremeno njeguju kožu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".