Procvala je magnolija na zagrebačkom Tomislavcu i time nagovijestila dolazak proljeća

Impresivna magnolija na Trgu kralja Tomislava jedan je od najljepših simbola proljeća u Zagrebu
Vidi originalni članak

Sa skorim dolaskom proljeća, osim ugodnih temperatura kao stvorenih za uživanje i boravak na otvorenom, razveselila nas je i magnolija koja je procvjetala na zagrebačkom Tomislavcu. Možemo slobodno reći kako je raskošna i impresivna magnolija jedna od najljepših najava tople sezone, a mnogima služi i kao omiljena kulisa za fotografiranje. 

U posljednjih nekoliko godina, ružičasti prizori stabla magnolije postali su simbol proljeća u Zagrebu, a stanovnici Zagreba s nestrpljenjem čekaju da procvjeta. Inače, njezina bogata krošnja ima promjer između šest i deset metara, a jednako toliko može i narasti u visinu. 

Dva stabla magnolije na Trgu kralja Tomislava u centru Zagreba učinili su još ljepšim pa ćete uživati u boravku na klupicama ili šetnji gradom, pogotovo na potezu od Glavnog kolodvora pa do Trga bana Jelačića. Naime, i na Strossmayerovom trgu možemo uživati u prekrasnim proljetnim prizorima.

O tome koliko su stabla magnolije u Zagrebu popularna, svjedoči i Instagram. Upišete li u tražilicu pojam #magnolija, Instagram pretraživač izbacit će više od 5000 fotografija, a mnoge su od njih nastale upravo na Tomislavcu.  

U galeriji pogledajte procvalu magnoliju na zagrebačkom Tomislavcu:

FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell

5 mitova o zdravlju kose koje stručnjaci za kosu žele da zanemarite
Na dodjeli SAG-a okupila se ekipa Vrag nosi Pradu, a Anne Hathaway izborom haljine odala počast kultnom filmu
Ovo je dizajnerica kostima Baby Lasagne: Nosio je top napravljen od 1000 ručno spojenih metalnih kolutova

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".