Princ William preuzet će obaveze kralja Charlesa, unatoč planiranom pomaganju oporavku princeze Kate

Dok se kralj Charles povlači s javnih angažmana, a princeza Kate nastavlja svoj višemjesečni oporavak, na princu Williamu (zajedno s kraljicom Camillom) je da bude lice monarhije.
Vidi originalni članak

Princ William bit će tu za krunu dok se njegov otac, kralj Charles, liječi od raka, čak i dok uravnotežuje obaveze kod kuće tijekom oporavka njegove supruge Kate Middleton od abdominalne operacije.

Kraljevski izvor rekao je za People da je princ od Walesa u redovnom kontaktu sa svojim ocem usred vijesti o kraljevoj dijagnozi raka. Dok se kralj Charles povlači s javnih angažmana, a princeza Kate nastavlja svoj višemjesečni oporavak, na princu Williamu (zajedno s kraljicom Camillom) je da bude lice monarhije.

Iako princ William može preuzeti neke dužnosti u ime svog oca, trenutno nema planova za imenovanje državnih savjetnika koji bi djelovali u ime kralja Charlesa. U vrijeme potrebe, britanski suveren može pozvati članove kraljevske obitelji da pomognu u upravljanju monarhijom djelujući u njihovo ime putem Patenata pisma u slučaju privremene nesposobnosti ili odsutnosti iz Ujedinjenog Kraljevstva.

"Kralj Charls ne bi želio vršiti takav pritisak na Williama", kaže izvor. “Uvijek je želio spasiti svoju djecu od tog pritiska prerano i to će ostati. Pogotovo jer William ima druge prioritete s Kate.”

Za kraljevsku obitelj bio je posebno težak početak nove godine. Dana 16. siječnja, princeza od Walesa bila je podvrgnuta 13-dnevnoj hospitalizaciji zbog abdominalne operacije — što je dovelo do privremenog povlačenja princa Williama s javne dužnosti kako bi se brinuo za Kate i njihovo troje djece, princa Georgea, princezu Charlotte, i princa Louisa. Kensingtonska palača rekla je 17. siječnja da se princeza Kate vjerojatno neće vratiti javnim dužnostima prije Uskrsa na temelju trenutnih medicinskih savjeta.

Potencijal za povećanje odgovornosti za princa Williama kao nasljednika kralja Charlesa istaknuo je prorijeđene redove kraljevske obitelji otkako su se princ Harry i Meghan Markle povukli sa svojih kraljevskih uloga 2020., a princ Andrew je bio prisiljen prekinuti javne dužnosti zbog svojih kontroverznih veza s Jeffreyjem Epsteinom.

Kralj Charles nastavit će primati svoje ‘crvene kutijE’, monarhovu dnevnu dostavu službenih dosjea i obrađivat ćr ​​državne dokumente tijekom liječenja. Također se očekuje da će kralj zadržati svoju tjednu audijenciju s premijerom Rishijem Sunakom, uz odgovarajuće prilagodbe ako njegovi liječnici savjetuju minimiziranje osobnog kontakta.

Zgodna ekonomistica sjajno nosi klasiku s pomakom, a zvijezda stajlinga je - crni steznik!
Frizerka iz zagrebačkog salona otkrila najveće trendove za 2024.: Naglasak je na 70-ima i opuštenim frizurama
Najprodavaniji parfemi s Notina među kojima možda pronađete i najmirisniji poklon za Valentinovo

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".