Preminuo André Leon Talley, bivši kreativni direktor Voguea i ikona modne industrije

Talley se pridružio Vogueu 1983. godine, kao urednik modnih vijesti u magazinu. Brzo je postao kreativni direktor i desna ruka glavne urednice Anne Wintour.
Vidi originalni članak

Ikona modne industrije André Leon Talley umro je u 74. godini, javlja TMZ. Bivši kreativni direktor Voguea i ikona modne industrije preminuo je u 74. godini u New Yorku, nakon što je završio u bolnici zbog nepoznate bolesti, piše People.

Vijest o Talleyjevoj smrti brzo se proširila društvenim mrežama, a od njega se oprostila i Diane von Fürstenberg. Slavna dizajnerica napisala je:

- Zbogom, dragi André. Nitko nije vidio svijet na glamurozniji način od tebe. Nitko nije bio veličanstveniji i imao više duha od tebe. Svijet će biti manje radosno mjesto. Volim te i smijem se s tobom već 45 godina. Nedostaju mi tvoji glasni krici. Volim te jako puno. 

Talley se pridružio Vogueu 1983. godine, kao urednik modnih vijesti u magazinu. Brzo je postao kreativni direktor i desna ruka glavne urednice Anne Wintour. Na toj je poziciji bio od 1987. do 1995., kada napušta Vogue i seli se u Pariz. U Parizu je ponovno počeo raditi u W magazinu, u publikaciji gdje je radio i u počecima svoje karijere. 

Nastavio je suradnju s Vogueom sve do 1998., kad se ponovno pridružio magazinu, pišući kolumnu Style Fax. U toj je ulozi ostao sve do svog konačnog odlaska iz Voguea 2013. godine, piše People. Tijekom svoje bogate karijere, surađivao je s Women's Wear Dailyjem, The New York Timesom i Interview Magazinom, a tema je i dokumentarnog filma Evanđelje po Andréu, koji je objavljen 2018.

U svibnju 2020. objavio je memoare o svojem životu i karijeri, pod naslovom "The Chiffon Trenches", koji bilježe njegov nevjerojatan uspon do prvih modnih redova. Između ostalog, u knjizi govori u radu u Vogeu, kao i prekidu 30-godišnjeg prijateljstva s Annom Wintour.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".