Plenković najavio: Smanjujemo stopu PDV-a na higijenske uloške i tampone

Najavljeno je da se trajno smanjuje stopa PDV-a s 25% na 13%
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavio je paket mjera za ublažavanje rasta cijena. Predstavljajući nove mjere, dotaknuo se i cijena tampona i higijenskih uložaka. Tako je najavljeno da se trajno smanjuje stopa PDV-a s 25% na 13%. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mjere će vrijediti od 1. travnja ove godine.

- PDV će trajno sniziti s 25 posto na 13 posto, izjednačit će se PDV na struju i toplinsku energiju. Smanjujemo PDV na plin s 25 na 5 posto. PDV na palete, briket, sječku i ogrjevno drvo spuštamo s 25 na 13 posto. Da bismo olakšali našim građanima, idemo i sa smanjenjem stope PDV-a na hranu. Sada s postojeće stope od 13 posto na svježe meso, rubi, jaja, voće, povrće, jestiva ulja i masti, dječju hranu, troškove u poljoprivredu, spuštamo s 13 na 5 posto. Dodatno ulazimo i u dio mliječnih proizvoda, smanjujemo s 25 na 5 posto na maslac i margarin. Smanjujemo stopu PDV-a i na higijenske uloške i tampone s 25 na 13 posto. Smanjuje se i ulaznice za sportske, kulturne priredbe s 25 na 5 posto - rekao je Plenković. 

 

Hit torba, traperice, upečatljiva jakna... Ne znamo što nam je bolje u još jednom besprijekornom izdanju Ive Radić

Ni stilist i društveni kroničar nije odolio it čizmama sezone: 'Kupujem online i na rasprodaji jer povoljno nađem stvari koje nitko ne želi'

Jakna koja će obilježiti proljeće izvrsno stoji zgodnoj građevinarki: 'Često kombiniram sportske i elegantne komade'

I Rozga je u kolekciju dodala najpoželjniji modni dodatak: Torbu od gotovo 14 tisuća kuna Hrvatice obožavaju!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".