Predstavljena je nova slikovnica Slavka Sobina 'Doktor Jabuka i kradljivci osmijeha'

Radnja nove avanture odvija u jednoj osnovnoj školi obrađujući temu nestanka dječjeg osmijeha, a podvizi i šarm doktora Jabuke u rješavanju ovog problema privukli su veliku pažnju obožavatelja i djece.
Vidi originalni članak

U subotu, 10. veljače, u zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu Megastore Slavko Sobin predstavio je svoju novu slikovnicu 'Doktor Jabuka i kradljivci osmijeha'. Uz autora, prisutni su bili i ilustrator Marko Jovanovac te moderator Zoran Maljković, a kao gosti iznenađenja i podrška kolegi i prijatelju zatekla su tu i brojna poznata lica - Marijana Batinić, Ivan Šarić, Korana Gvozdić, Nevena Rendelli...

Nakon uspješnog izdanja iz 2021. godine Doktor Jabuka i tajna božićna poruka s kojim je Sobin osvojio srca čitatelja poslavši okrepljujući božićnu poruku o važnosti obiteljskog zajedništva, Petrine knjige na Interliberu premijerno su predstavile nove avanture Sobinova zanimljivog lika – doktora Jabuke. Radnja nove avanture odvija u jednoj osnovnoj školi obrađujući temu nestanka dječjeg osmijeha, a podvizi i šarm doktora Jabuke u rješavanju ovog problema privukli su veliku pažnju obožavatelja i djece.

U osnovnoj školi Leni Ercegović događa se nešto neobično: jedno po jedno dijete drugog be razreda jednostavno se prestalo smijati. Tko krade djeci osmijehe? Roditelji su zabrinuti, a zabrinut je i dobri doktor Jabuka. Je li riječ o nekakvoj bolesti ili možda  čaroliji? Sanja li doktor psa koji govori ili je on stvaran? Dok razmišlja kako zaštititi djecu od kradljivaca osmijeha, čudesni doktor Jabuka otkriva snagu lijepe riječi pokazujući da se najveća čuda događaju upravo u nama samima…

Marko Jovanovac, dobitnik nagrade 'Ovca u kutiji' za najboljeg ilustratora, ponovo potpisuje ilustracije autorove slikovnice i ponovo sinergjia Sobinove naracije i čarobni likovni imaginarij Jovanovca stvaraju dobitnu kombinaciju kojom će ova slikovnica bez sumnje oduševiti djecu i njihove roditelje.

Slavko Sobin, hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac, te autor predstave Šapice praizvedene u Gradskom kazalištu mladih u Splitu.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".