Pravo je vrijeme za adventski vikend u Zagrebu, a ove lokacije morate posjetiti

Lampice i dekoracije u svakom kutku grada, kućice prepune suvenira, mirisi blagdana i dobro nam poznate delicije, poput fritula i kroštula. Kraj studenog nagovještava nam da je pred nama najljepše doba godine – Advent, vrijeme okupljanja, sreće, druženja s najmilijima, ali i vrijeme idealno za vikend proveden u srcu glavnog grada.
Vidi originalni članak

Božićni sajmovi u Europi blagdanska su tradicija koja traje desetljećima i vrijeme kada kantonalni dio Hrvatske zablista poput najljepše božićne bajke, a metropola i ove godine dočekuje Zagrepčane i sve goste u punom sjaju, s mnoštvom zanimljivih događaja i bogatom ponudom. Već je godinama Advent u Zagrebu jedan od najpopularnijih europskih predblagdanskih događanja ne koje iz godine u godinu dolazi sve više posjetitelja pa ne čudi što su ga svjetski mediji, poput CNN-a i Guardiana, više puta proglasili najboljim u Europi.

Ako još niste isplanirali adventsko putovanje, pravo je vrijeme! 

Kako biste što lakše organizirali adventski vikend u Zagrebu, rezervaciju smještaja jednostavno možete napraviti na platformi Turizam na Njuškalu. Bez obzira na generaciju, Advent u Zagrebu omiljena je destinacija svih, a bilo da želite provesti vikend u društvu obitelji ili prijateljica i barem nakratko zaboraviti svakodnevne obaveze, ove lokacije su nezaobilazne.

Omiljena adventska atrakcija za ljubitelje zimskih radosti

Zabava za cijelu obitelj čeka vas na mnogima omiljenoj adventskoj lokaciji – Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava. Bezbroj lampica, božićna glazba i bogata gastronomska ponuda za sve generacije – od tradicionalnih hrvatskih specijaliteta do modernih okusa, ponešto za svako nepce. Za dodatnu čaroliju ove godine u suradnji s Muzejom iluzija posjetitelji će moći uživati u umjetničkoj instalaciji Pin Art eksponat – Umjetnost na dodir, koja će oduševiti sve ljubitelje umjetnosti, a klizanje ispred predivnog Umjetničkog paviljona trajat će čak 40 dana.

Čarobni Zrinjevac

Prepoznatljiv simbol Zagreba i najljepša šetnica ugostit će brojne male obrtnike, gdje ćete moći pronaći i poklone za svoje najmilije, ali i ugostitelje sa sjajnom gastronomskom ponudom i slatkim iznenađenjima pa ne čudi što ovogodišnje izdanje nosi naziv „Slatki Zrinjevac“. Kada tome pridodamo i bezbroj sjajnih lampica, koji će dodatno ukrasiti ovaj zagrebački park, čeka nas prava božićna bajka kojoj ćemo se rado vraćati.

Ledena bajka

Advent ove godine stiže i u Gradski park Ribnjak, gdje će posjetitelje dočekati „Mjesečev vrt“ u kojem će mališanima snove ostvariti Kraljica Zima, a kako bi ledena bajka postala stvarnost, upotpunit će je svjetlosne instalacije.

Nova lokacija omiljenog mjesta okupljanja

Festival Baš Naš iz godine u godinu jamči odličnu zabavu, a ove godine seli na novu lokaciju – glavni zagrebački trg, uz bogati glazbeni program i gastronomsku ponudu iz radionica poznatih domaćih chefova

Dobra zabava na Strossmayerovom trgu

Poseban blagdanski šarm i sjajna atmosfera, koju će dodatno podignuti 13 vrhunskih DJ-eva s više od 480 glazbenog programa sati, te bogata gastronomska ponuda nekih od najboljih chefova Hrvatske prava su pozivnica za zabavu na Strossmayerovom trgu.

Još bogatiji Advent u Zagrebu

Nezaobilazne točke svakako su i Advent na Europskom trgu, „Vau Mijau“, za sve ljubitelje krznenih ljubimaca, Fuliranje na najljepšoj zagrebačkoj terasi hotela Esplanade i lokacija za najbolju fotku u gradu – Tunel Grič koji će oživjeti naš polarni san.

Najljepše doba godine stiglo je na ulice glavnoga grada, a kako biste uživali u svim čarima Adventa, ne trebate odabrati destinacije izvan granica Lijepe Naše, već blagdansku čaroliju u Zagrebu

Sadržaj donosimo u suradnji s Njuškalom.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".