Prava poslastica za ljubitelje vanilije i malina: Napravite tortu za koju će se tražiti šnita više

S obzirom na to da je sezona jagoda, ova torta može jednako dobro funkcionirati i s njima, umjesto malina
Vidi originalni članak

Ako se nas pita, torta je baš uvijek dobra ideja, a podjednako volimo i čokoladne i voćne. Nakon što smo uživali u receptu za cheesecake s mangom i limetom, Darko Debić s bloga Samo jedan griz s nama je podijelio recept za tortu koja je nestala u tren.

Istovremeno je poslužila kao savršeno osvježenje i zaslađenje, a u njoj se kombiniraju mousse od vanilije i maline. Ma, može li bolje? Darkov recept donosimo u nastavku, a napomenuo je da, s obzirom na to da je sezona jagoda, i one mogu jednako dobro funkcionirati u ovoj kombinaciji. 

Sastojci za biskvit:

  • 5 bjelanjaka
  • 100 g šećera
  • vanilin šećer
  • 50 g oštrog brašna
  • 25 g gustina
  • 1 žličica octa
  • 50 ml ulja

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 5 žumanjaka
  • 80 g šećera
  • ½ štapića vanilije ili 2 vanilin šećera
  • 30 g glatkog brašna
  • 30 g gustina
  • malo soli
  • 150 g maslaca

Priprema biskvita:

Bjelanjke tući sa šećerom i dodati ocat. Suhe sastojke prosijati i dodavati naizmjenično s uljem. Staviti u kalup promjera 22 cm i prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C 20 minuta, provjeriti čačkalicom, ako nije suha produžiti još 5 do 10 min. Prokuhati 1 dl vode, žlicu šećera, žlicu soka od limuna, ohladiti, dodati malo maraskina. Ohlađeni biskvit prerezati na pola i svaku polovicu poskropiti pripremljenim sokom.

Priprema kreme:

Približno 430 ml mlijeka zakuhati. Žumanjke kratko miksati sa šećerom, dodati 70 ml mlijeka (ostatak od onih 500 ml), brašno, gustin, sol i vaniliju. Umiješati u kipuće mlijeko i kuhati cca 8 minuta, maknuti s vatre, u vruće umiješati 75 g maslac. Staviti u posudu za miksanje, pokriti prozirnom folijom i ohladiti. U hladno umiksati ostatak maslaca.

Podijeliti kremu na pola, u jednu polovicu lagano umiješati dobru šaku malina, zaleđene su također u redu. Drugu polovicu staviti u vrećicu za ukrašavanje.

Na jednu polovicu biskvita staviti kremu s malinama, poklopiti drugom polovicom biskvita i bogato ukrasiti drugom polovicom kreme, malinama i mentom.

Otišli smo na Hrelić i potrošili 55 kuna: Pogledajte što smo kupili!

PR menadžerica čiji stil obožavamo zna kako isfurati trendove, a pritom ostati vjerna svojem stilu
Savršen prijelaz između duge i kratke kose: Paše svakom licu i uvijek ćete izgledati kao da ste izašli iz salona
Najljepši prizor iz centra grada: Mama i kći osvojit će vas simpatičnošću i usklađenim kombinacijama

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".