Nakon što su imali odlične proljetne i ljetne recepte, Zara Home ponovno je izbacila ukusne jesenske recepte idealne za ležerne vikende. Jedan od tih recepata je za pečenu bundevu sa stracciatella sirom i maslacem od kadulje. Priprema je vrlo jednostavna pa ćete je bez problema moći isprobati kod kuće, a moramo priznati da izgleda stvarno ukusno i slasno.
Sastojci:
- 1 manja bundeva
- 200 g sira stracciatella
- 1 žlica sjemenki bundeve
- 50 g slanog maslaca
- 10 listića kadulje
- 3 grančice timijana
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 1 žlica meda
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Bundevu narežite na komade, stavite na lim za pečenje, začinite, poprskajte maslinovim uljem, sve dobro promiješajte rukama i dodajte timijan ili vrisak.
Stavite u pećnicu da se peče 20 minuta na 190 °C, a 5 minuta prije kraja pečenja dodajte sjemenke bundeve da se preprže.
Rastopite maslac na tavi i dodajte listiće kadulje. Ostavite na vatri dok maslac ne postane pjenast, a zatim sklonite s vatre i ostavite sa strane.
Na tanjur stavite sir stracciatella, malo pečene bundeve oko njega, prelijte maslacem od kadulje i dodajte malo meda. Ukrasite mladicama i sjemenkama bundeve.