PR specijalistica o organizaciji vlastitog vjenčanja u koronakrizi: 'Nepotrebno je uzrujavati se, za sve postoji rješenje'

Dresscode je bijelo, dok će ostatak "cirkus-vjenčanja" biti šaren i pomalo blesav, kaže Tara, uz dodatak dezinficijensa, distance, zaštitnih maski i čestitanja laktovima
Vidi originalni članak

U proteklim tjednima imali smo prilike vidjeti kako izgledaju vjenčanja u koronakrizi - neki parovi morali su ih odgoditi, čak i dvaput pa je bila treća sreća, neki su odlučili "da" izreći u društvu najuže obitelji i najbližih prijatelja, a jedan je par odgađanje vjenčanja obilježio spektakularnim fotografijama na Tulovim gredama na Velebitu za najljepšu uspomenu.

Zbog koronavirusa odgodili svibanjsko vjenčanje, no s Tulovih greda imaju najljepše uspomene
Klara i Zvonimir vjenčali su se u doba korone: Uz inspekciju i mjerenje temperature, ipak su se odlično zabavili

A kako izgleda organizacija vjenčanja u doba pandemije koronavirusa i kako je biti mladenka u koronakrizi, otkrila nam je Tara Lukičić, PR specijalistica koja sa zaručnikom Elvisom Kajtazovićem priprema, kako sama kaže, ljubavni cirkus za 28. kolovoza.

- S obzirom na to da radim u branši u kojoj je organizacija evenata svakodnevica, pripremi svojeg vjenčanja pristupila sam vrlo chill. Od veljače kad su poslane pozivnice do sada sve je teklo glatko. Imamo manju svadbu na koju su pozvani isključivo prijatelji i najuža obitelj pa svi pomažu u osmišljavanju i organizaciji, vesele se i "nabrijani" su na naš party na otvorenom, rekla nam je Tara i dodala da nije pod stresom iz jednog vrlo velikog i očitog razloga - svadbu organiziraju na obiteljskoj vikendici

Tara i Elvis zamislili su da cijela svadba bude uređena kao cirkus ili zabavni park pa se ta tema provlači kroz pozivnice, zahvalnice, dekoracije, čak i slastice.

- Najveće nam je razočaranje bilo kad nikako nismo mogli unajmiti vrtuljak od lunaparkova koje smo kontaktirali. Većina ih nije htjela iznajmiti jer su htjeli biti sigurni da im je slobodan za neke veće manifestacije kojima su se silno veselili nakon lockdowna. Na kraju je velik broj tih manifestacija i festivala otkazan, a mi smo se odlučili za najam velikog dvorca na napuhavanje. Također, puno dekoracija i sitnica naručivala sam s eBaya, a zbog cijele situacije, pošiljke su kasnile, ali i tome smo doskočili. Pronašli smo kod nas skuplje varijante, ali što je, tu je, priča nam Tara i kaže da su ih lockdown i godišnji odmori malo usporili pa prstenje, vjenčanicu, odijelo i cipele rješavaju u tjednima prije same svadbe.

Za Tarinu vjenčanicu zadužen je njezin prijatelj i dizajner Zoran Aragović koji stoji iza brenda BiteMyStyle, a i sam je svjestan rizika i otkazivanja, ali su se dogovorili da će zajedno pratiti situaciju. Elvisovo odijelo dolazi dostavom iz Beograda, a iza njega stoji Boško Jakovljević - činjenica da ne mogu ići po odijelo u Beograd možda im je malo, kako Tara kaže, poremetila planove, ali sve stiže na vrijeme što je, na kraju, i najvažnije. 

- Stvarno je nepotrebno uzrujavati se oko komada odjeće ili šarenih zastavica za dekoraciju. Za sve postoji rješenje, kaže Tara. 

Što se tiče samog vjenčanja, Tara i Elvis u društvu kumova idu u matični ured, a zatim slijedi zabava na vikendici koju Tarini roditelji inače iznajmljuju.

- Imamo 70 gostiju i njih 40-ak spava na našoj vikendici i u još dvije kućice u susjedstvu. Nijedan gost nam nije otkazao i drago nam je da su svi svjesni situacije - moramo biti pametni, malo distancirani i dobro raspoloženi, unatoč svemu! Ovo nam je prvi datum vjenčanja pa nismo ranije morali ništa odgađati. Kad je krenula koronakriza u ožujku, nismo se uzrujavali jer imamo još pet mjeseci "fore". Krajem srpnja, kad je broj oboljelih opet porastao, malo smo se zabrinuli, ali su nas roditelji i prijatelji opuštali i govorili da naš odgovorni party na otvorenom neće biti problem, govori Tara.

Cijelu situaciju olakšali su im i svi koji sudjeluju u organizaciji, od DJ-a do fotografa:

- Cijela ekipa s kojom radimo i planiramo vjenčanje je sjajna. Dj i fotograf su, recimo, nama prvi javili da nije problem ako sve otkažemo i da su spremni za različite scenarije i dva dana prije same svadbe. Catering nam rade obiteljski prijatelji s kojima smo dogovorili jelovnik i švedski stol u skladu s epidemiološkim smjernicama. Cvijeće sama kupujem s prijateljicom dva dana prije. Prava je sreća što su većina ljudi s kojima radimo na ovom našem ludom danu, naši prijatelji i poznanici s kojima je lako. I još jednom napominjem, naša vlastita lokacija na otvorenom je spas broj jedan. 

Iako se ideja korona-vjenčanja ne poklapa s njihovom idejom svadbe, dogovor između Tare i Elvisa pao je vrlo brzo:

- Imat ćemo ljubavni cirkus, šarenilo i zabavu kao lajtmotiv vjenčanja. Dresscode je bijelo, a sve ostalo šareno i pomalo blesavo. Od toga nismo odustali, jedino ćemo u sve to ubaciti dezinficijense, zaštitne maske i čestitanje laktom. 

Fotografija koja će vam uljepšati tmurni ponedjeljak: Spontani i nasmijani zaručnici u najslađem društvu
Pogledajte kako je izgledalo zagrebačko vjenčanje u doba korone: "Imam vjenčanicu i muža, to je najbitnije"

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".