Poznate mame i kćeri kod kojih je jasno kako jabuka ne pada daleko od stabla

Dok u većini slučajeva jabuka ne pada daleko od stabla, kod nekih je teško raspoznati tko je priči mama, a tko kćer. Ipak, u većini slučajeva, oči ne lažu pa je tako teško sakriti genetsku povezanost
Vidi originalni članak

Zamislite samo da se probudite ujutro i shvatite da ste se pretvorili u svoju majku. Nekome to možda zvuči kao noćna mora, no postoje žene kojima je to ravno zgoditku na Lotu. Jer kada ste dijete Hollywooda, jasno vam je da vam je majka zasigurno modna ikona. Ili samo ikona. Kako god, sasvim dovoljno da imate hrpu njezine garderobe s kojom možete s minimalno truda zablistati na bilo kojem crvenom tepihu. A o zlatnoj ulaznici za tjedne mode da i ne pričamo.

'Ovo je moj prvi Majčin dan i nadam se da ću biti dobra majka, kao što je moja mama bila meni'

 

Uostalom, ako vam se mama odaziva na ime Cindy Crawford ili Victoria Beckham, teško da će vas netko staviti u drugi red npr. pariške revije. Još kada dobijete kompliment „Izgledaš kao svoja mama“ definitivno toga dana niste mogli ništa bolje čuti. Gledajući s druge strane, odnos majke i kćeri od davnina je bio predmet brojnih istraživanja i proučavanja slavnih psihologa, filozofa i sociologa jer ta neraskidiva veza zanimljiva je na nekoliko „nivoa“. Od fizičke sličnosti do istih karakternih osobina – malo je onih koji svojoj majci uopće ne nalikuju. Isto pravilo vrijedi naravno i za poznate mame i njihove kćeri jer ne biste vjerovali – i one su ljudi. Dok u većini slučajeva jabuka ne pada daleko od stabla, kod nekih je teško uopće raspoznati tko je u toj priči mama, a tko kćer. U većini slučajeva, oči ne lažu pa je tako teško sakriti genetsku povezanost. Majčin dan, poseban dan zbog kojeg sve majke svijeta dobiju zasluženo priznanje drugog vikenda u svibnju – idealna je prilika da prošećemo domovima u kojima su majke i kćeri skoro pa najbolje prijateljice. Jer strašan je taj majčinski instinkt – a posao majke jedino zanimanje na svijetu koje ne poznaje radno vrijeme.

Ukratko, kada su smišljali poslovicu „Name a more iconic duo“, ove su žene imali na pameti. No, prije nego krenemo ih nabrajati važno je spomenuti kako je neupitan utjecaj majke i na psihički razvoj djeteta pa tako vrlo često kvaliteta emocionalne veze između majke i djeteta određuje kasniji odnos osobe prema svijetu i samoj sebi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postoji li važnija uloga od one majčinske? Kada je u pitanju odgovornost i snažna veza s djetetom čisto sumnjamo. Možda baš zato osjećamo najveću zahvalnost prema svojoj majci. Time se vodi i najpopularnija pop glazbenica ovog desetljeća – Beyonce, koja uz to što ima predivan odnos s majkom Tinom Knowles, sličan ako ne i  jednak odnos želi ostvariti i sa svojom najstarijom kćeri – Blue Ivy Carter.

“Draga mama, sve što danas jesam, jesam zbog tebe! Ti si prva osoba koja mi je ikada zapjevala. Stalno me tjeraš da budem bolja. Učiš me da budem iskrena prema samoj sebi i onima koje volim. Kada te pogledam u oči, silno sam ponosna. Sada kada sam i sama mama, uistinu vidim koliko si se za nas žrtvovala. Moja ljubav prema tebi neopisiva je riječima. A moja kći, ona me zapravo upoznala sa samom sobom… mama i ja smo bile bliske i uvijek sam se molila da baš takav odnos imama sa svojom kćeri” svojedobno je izjavila Beyoncé.

Ako kažemo da je Blue Ivy rođena pod sretnom zvijezdom, kao da nismo rekli dovoljno jer kada ti je tata Jay – Z, mama Beyonce, a teta Solange put do zvijezda popločan je zlatnim polugama, a ne kamenim pločama. Ova počasna građanka Hvara koja je i dobila ime po hvarskom bršljanu, ni ne zna što znači živjeti bez svjetla reflektora. Štoviše, počela je i pjevati i nastupati s mamom, a nedavno se okušala i u čitanju slikovnica s obzirom na to da je snimila audio knjigu priče „Hair Love“. A tek joj je devet godina! Uostalom, Blue Ivy Carter je bila na pozornici i dok je bila u trbuhu! Tko se ne sjeća kultnog nastupa na MTV Video Music Awards na kojima je slavna pop diva i obznanila trudnoću. Malena „mamina menadžerica“ kako je najčešće zafrkavaju bila je i najmlađa osoba na Billboard listi s obzirom na to da je u tatinoj pjesmi Glory gugutala i plakala samo nekoliko dana nakon rođenja. Sudjelujući u maminoj pjesmi Brown skin girl, Beyonce i Jay Z planiraju radišnoj kćerkici izgraditi pravu karijeru na način da slave ljepotu i moć tamnoputih djevojčica.

A osim za pjesmu i ples, navodno je i vrlo talentirana vizažistica što je posvjedočila njezina baka. Kako funkcionira s mlađim bratom i sestrom, još uvijek ne znamo jer blizance slavni showbizz par - vrlo rijetko eksponira. Koliko je to moguće, zaštititi djecu od znatiželjnika – trudi se i obitelj Beckham, pogotovo kada je u pitanju njihova jedina kćer, Harper.

 

"Kao i mnoge zaposlene majke diljem svijeta, stalno vodim unutarnju borbu da budem što bolja majka i istovremeno im pokažem dobar primjer kako treba naporno raditi. Putujem zbog posla kad je potrebno i nedostaju mi cijelo vrijeme kad sam odsutna." – često ističe modna ikona, modna dizajnerica i bivša pjevačica Victoria Beckham koja ne krije koliko je zaluđena svojom djecom. Toliko da često dopusti devetogodišnjoj Harper da ju našminka što je nedavno pokazala i na društvenim mrežama objavivši pripadajući video. Najglamuroznija bivša spajsica najviše voli kada joj djeca dolaze u prve redove revija pa tako 22-godišnji Brooklyn, 18-godišnji Romeo i 15-godišnji Cruz, najčešće u pratnji oca – i obiteljske mezimice Harper uživaju u maminim kreacijama. A malena Baby Posh, kako ju Victoria često zove - očito voli kopirati i mamin stil pa je tako nedavno skratila kosu na bob podsjetivši nas na kultnu posh spice frizuru koja ju je devedesetih i proslavila.

 

U tom kultnom desetljeću svakako nismo propuštali ni filmove s Reese Whiterspoon, no kada je danas pogledamo – za nju kao da je vrijeme stalo! Naime, njezina mladolikost toliko oduševljava da kada ju vidimo na fotografijama s kćeri Avom i sinom Deaconom koje je dobila u braku s glumcem Ryanom Phillippeom, najčešće pomislimo da ne pozira s kćeri već sa sestrom blizankom. Iako je među njima 23 godine razlika, Reese i Ava nevjerojatno nalikuju i doslovno su kopija jedna druge.

Nešto kao Cindy Crawford i kći Kaia Gerber. Mezimica jednog od prvih supermodela Cindy i poduzetnika Randea Gerbera, 19-godišnja Kaia krenula je maminim stopama a sličnost između njih ponekad je zapanjujuća. “Ona me uči da budem ljubazna, točna – svi koji ju poznajete znate koliko je točna – i da se zauzmem za sebe. I kad malo bolje razmislim, nisu li to tri stvari kojima bi svaka mama trebali učiti svoju kćer?!”, često ističe Kaia. Štoviše, Kaia polako, ali sigurno grabi prema ljestvici najtraženijih modela baš poput svoje mame, a vrlo često krasi naslovnice Voguea i ostalih prestižnih modnih magazina. No, nikada prije nije glumila u seriji ili filmu, za što je po novome dobila priliku. Naime, Kaia će se pridružiti glumačkoj ekipi desete sezone hit showa „American Horror Story“ uz Macaulay Culkina. Svaka sezona ovog serijala istražuje različite horor priče pa će bit zanimljivo vidjeti kako će se kći bivšeg supermodela snaći u ovoj ulozi.

No, zna se koja je najomiljenija američka priča – pa valjda Keeping Up With The Kardashians koji najveći dio popularnosti duguju Kim, koja se često pojavljuje u pratnji kćeri North West. Iako nam životi celebrityja uvijek izgledaju nevjerojatno posebno, luksuzno i glamurozno, većinom to baš i nije tako. Posebice kad je riječ o poznatim ženama koje imaju djecu i obitelj i čiji se životi ne sastoje od skupih domjenaka i crvenih tepiha, kako možda mislimo. Neke od poznatih mama na svojim profilima na društvenim mrežama objavljuju fotografije svoje djece u skupocjenim outfitima i u nama ne baš toliko uobičajenim situacijama, pa su možda one razlog zašto volimo vjerovati da njihovi životi baš u svakom trenutku izgledaju točno tako.

"Sigurno je da je potrebno prilagoditi se tome da morate balansirati između karijere i majčinstva, ali ključ je u postavljanju prioriteta. Postajete selektivniji u odabiru i radite na onim projektima koji su vam zaista važni kako biste svaki drugi trenutak budnosti mogli iskoristiti za svoju obitelj. No, trebate se sjetiti odvojiti vrijeme i za sebe", izjavila je svojedobno Kim.

Kad ti je mama najpoznatija svjetska starleta, a tata jedan od najpoznatijih repera svijeta, prilično je jasno da skupocjena odjeća ti nije nikakva nepoznanica, pa tako ne čudi kada se North pojavi s torbicom od 100 tisuća kuna. No, njezina mama Kim i dalje tvrdi kako je uči skromnosti pa tako djeca obitelji West nemaju televizore u sobi, a North ne smije eksperimentirati sa šminkom u sobi. Štoviše, tata Kanye unatoč tetinom kozmetičkom carstvu zabranio je šminkanje dok ne postane tinejdžerica. Što reći osim – život je nekome majka, a nekome maćeha.

*Članak je izvorno objavljen u svibnju 2021.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".