Povratak prirodi podržava i product design

Inspiraciju u prirodi pronašli su brendovi Animal Fabuleux i Casarialto, a svojim neobičnim dizajnom i motivima stekli su poklonike diljem svijeta.
Vidi originalni članak

Povratak prirodi veliki je i globalni trend. Sve više smo svjesni koliko smo se odmaknuli od vlastitih korijena i to na svoju štetu.

Zato danas bježimo iz gradova, zauvijek ili barem vikendom, kopamo i čeprkamo po zemlji pokušavajući uzgojiti vlastitu salatu i ozbiljno promišljamo o sudbini našeg planeta.  Priroda je vrelo inspiracije i dizajnerima.

 Donosimo dva sjajna primjera, tanjure s kukcima francuskog brenda porculana Animal Fabuleux te vaze talijanske manufakture stakla Casarialto po kojima se uspinju pužići.

Animal Fabuleux osnovali su Claire Sudre i Guilhem Nave 2010. godine, a njihov porculan uvijek neobičnih motiva popularan je diljem svijeta.  Brend spaja prenosi umjetnost na svakodnevne funkcionalne predmete poput tanjura i šalica, a motive uzima iz povijesti i  prirode. Claire Sudre i Guilhem Nave nerijetko za svoje linije angažiraju umjetnike, a poznata je suradnja i sa svjetski poznatim tattoo majstorom Tin-Tinom za dizajn Ecce Home linije inspirirane biblijskim motivima.

Talijanski brend Casarialto nastao je 2008. godine, a njegova osnivačica i dizajnerica Catherine Urban definitivno ima oko za detalje, a inspiraciju pronalazi u drugim kulturama. Prije nego se počela baviti produkt dizajnom, Urban je studirala na Modnom Institutu u Parizu te ima preko 12 godina iskustva u radu za luksuzne brendove Chanel i Louis Vuitton. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".