Postoji ispravan način nanošenja kreme sa SPF-om, a dermatolozi otkrivaju kako

Nijedna krema za sunčanje ne pruža pouzdanu zaštitu nakon dva sata pa je morate redovito ponovno nanositi
Vidi originalni članak

Važnost nošenja SPF-a dobro je poznata. To je proizvod o kojem se ne može pregovarati i za koji se svi stručnjaci slažu da ga treba nositi svaki dan, po kiši ili suncu, kako bi zaštitio kožu od UVA i UVB zraka. S druge strane, pomaže smanjiti rizik od raka kože i usporiti znakove starenja. 

"Možemo spriječiti do 80 posto starenja kože pravilnom upotrebom dnevne kreme za sunčanje, tijekom cijele godine", kaže liječnik Sam Bunting. No, nosite li je ispravno? Mnogi dermatolozi kažu da radimo jednu stvar krivo kada je u pitanju pravilna primjena. 

"Potrebna vam je četvrtina žličice ili 1,25 ml kreme za sunčanje za lice i isto toliko za vrat", objašnjava Bunting za Vogue. “Ili, možete koristiti dva prsta,  kažiprst i srednji prst, za lakši omjer. Preporučujem ljudima da koriste tehniku ​​od 13 točaka kako biste osigurali ravnomjerno prekrivanje kože, bez propuštanja dijelova. Kao da bojite zid, želite i trebate ravnomjeran sloj.” 

Ova tehnika ne može biti lakša: jednostavno nanesite 13 otisaka prstiju SPF-a preko lica, a zatim utrljajte. Također je vrijedno napomenuti da je doza koju morate koristiti za postizanje zaštite obećane na pakiranju ista za sve kreme za sunčanje, pa čak i ako nosite viši faktor, to ne znači da biste trebali smanjiti količinu koju nanosite – držite se iste tehnike.

Prema Buntingu, još jedna česta pogreška je nedostatak ključnih područja, kao što su linija kose, kapci i uši. Da ne spominjemo zanemarivanje ponovnog nanošenja.

“Nijedna krema za sunčanje ne pruža pouzdanu zaštitu nakon dva sata pa je morate redovito ponovno nanositi – preporučujem korištenje obojene kreme za sunčanje ljeti, koja se može koristiti kao baza za šminku, što olakšava ponovno nanošenje”, zaključio je.

Najljepše haljine u modelu za kojeg kažu da laska svakoj figuri:

FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 35,95 EUR FOTO: Zara 29,95 EUR FOTO: Zara 15,99 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 39,95 EUR FOTO: Zara 35,95 EUR FOTO: Zara 29,95 EUR FOTO: Zara 45,95 EUR

Kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović u klasičnim komadima koji naglašavaju figuru i nikad ne izlaze iz mode
Izraelska predstavnica oduševila u kostimu dizajnera koji je već poznat na sceni Eurovizije
Objavljeni novi portreti kralja Charlesa i kraljice Camille u raskošnim krunidbenim kombinacijama

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".