Poslije vlastite dijagnoze, Simona (36) pokrenula je brend donjeg rublja i pidžama za žene nakon mastektomije i karcinoma dojke

U tijeku je i crowdfunding kampanja u kojoj svatko može pomoći na putu da se svaka žena osjeća predivno, sigurno i samopouzdano u Arya Intimates proizvodima i, naravno, u svojoj koži.
Vidi originalni članak

Nakon vlastite dijagnoze karcinoma dojke i mastektomije, Simona Augustić (36) iz Zagreba provodila je jako puno vremena istražujući ponudu odjevnih predmeta, prsnih proteza, pidžama, kupaćih kostima, svega što je ženi esencijalno u svakodnevnom životu nakon operacije dojki. Bila je šokirana slabom ponudom donjeg rublja i kupaćih kostima na našem tržištu pa je odlučila pokrenuti brend Arya Intimates, brend donjeg rublja, pidžama i kupaćih kostima za žene nakon mastektomije i karcinoma dojke.

Simoni je prije pet godina, pri kraju trudnoće, dijagnosticiran karcinom dojke

- Jedan od mojih najvećih izazova bio je pronaći udobnu i lijepu kućnu odjeću, pidžame i donje rublje koje bih nosila u periodu oporavka, ali i kasnije te kupaće kostime u kojima bih se osjećala lijepo, simetrično i opušteno na plaži. U razgovoru s drugim ženama otkrila sam da nisam sama. Tada je rođena ideja o osnivanju brenda Arya Intimates i o proizvodnji donjeg rublja, pidžama i kupaćih kostima koje će ženama nakon operacije pružati ljepotu, udobnost, sigurnost, jednakost. Cilj Aryje je pomoći ženama koje prolaze kroz kemoterapiju, oporavak nakon mastektomije ili žive s jednom dojkom ili bez njih – da na jednom mjestu nađu sve što im treba kako bi se osjećale lijepo, samopouzdano i potpuno - govori Simona. 

Sve se mijenja, kaže Simona, inače ekonomistica po struci, kad se žena suoči s operacijom koja joj u svakom slučaju mijenja tijelo:

- Operacija tada ne utječe samo na fizički izgled žene, već ju i psihički mijenja. Iz vlastitog iskustva s mastektomijom i kroz detaljna istraživanja, naučila sam da stil može igrati veliku ulogu u vraćanju samopouzdanja i naučiti nas ponovno zavoljeti svoje tijelo nakon operacije, jer moda je zabavna, ali i moćna. Ipak, iskustvo kupovine nakon mastektomije, sama ponuda i dostupnost postoperativnih odjevnih predmeta može biti izazovna, obeshrabrujuća i loša za samopouzdanje.

Simona je postala i certificirani fitter za postoperativne grudnjake. To znači da će ženama raditi besplatan fitting grudnjaka jer smatra da je to jako bitno kod odabira veličine i modela grudnjaka i prsne proteze. Jedino pravilnim fittingom žena može postići (gotovo) potpunu simetriju

- U procesu sam otvaranja specijalizirane trgovine u centru Zagreba koja će nuditi na jednom mjestu sve što je ženi potrebno nakon operacije dojki i nakon kemoterapije. Ova trgovina bit će sigurno mjesto za žene čije je tijelo doživjelo promjenu, gdje će biti poslužene od žene koja poznaje problematiku i koja ju potpuno razumije. Želim omogućiti ženama kupnju bez srama i frustracije - priča Simona o svojim planovima, a reakcije na brend su pozitivne. I očekivala ih je takve jer iz vlastitog iskustva zna kroz što žene prolaze nakon ove operacije i dijagnoze:

- Nedavno sam dobila e-mail jedne žene koja me je molila da u ponudu uvedem i lijepo, ženstveno, seksi donje rublje. To mi je samo potvrdilo ono što me i navelo na stvaranje ovog brenda – grudnjak ni nije samo grudnjak, nego način na koji izražavamo svoju senzualnost, ženstvenost...

Arya Intimates intimna kolekcija dizajnirana je da njeguje žensko tijelo i daje osjećaj samopouzdanja nakon karcinoma dojke. Ova kolekcija, kaže osnivačica brenda, omogućuje ženama čija su tijela doživjela promjene da pronađu donje rublje koje odgovara njihovim trenutnim potrebama, omogućavajući im da se prvo osjećaju kao žene, a zadnje kao pacijentice.

Osim Simone, iza brenda stoje još i dizajnerica te krojački obrti iz Zagreba i Čakovca s kojima surađuje. Cijela je kolekcija dizajnirana i proizvedena u Hrvatskoj, a prvi su i jedini brend u Hrvatskoj i regiji koji proizvode ovakve proizvode. 

- Dizajnirali smo pidžame s džepićima za lagani, spužvasti umetak jer ne vidimo razlog zašto se žena ne bi i doma u vlastitom krevetu osjećala potpuno. Za dane kada im se zaista ne nosi grudnjak, tu je super udobna potkošulja s integriranim grudnjakom (topićem), idealna za dane oporavka od mastektomije, ali i kasnije. Bilo da je žena prošla jednostranu ili obostranu mastektomiju ili mastektomiju s rekonstrukcijom naša kolekcija intimnog rublja i pidžama pružit će im osjećaj sigurnosti, jednakosti, simetrije, osjećaj samopouzdanja i sigurnosti u sebe. Moja prednost je što iza ovog brenda stojim ja kao vlastita klijentica i najstroža kritičarka. Točno znam po vlastitom iskustvu što žena traži kada je u pitanju udobnost, funkcionalnost, pa i dizajn - govori Simona za Divu i kaže kako je cilj brenda Arya Intimates svim ženama nakon karcinoma i mastektomije pružiti lijepo, kvalitetno i udobno donje rublje, kupaće kostime i pidžame, izrađene posebno za tijela nakon operacije, s dizajnom u prvom planu.

U tijeku je i crowdfunding kampanja u kojoj svatko može pomoći na putu da se svaka žena osjeća predivno, sigurno i samopouzdano u Arya Intimates proizvodima i, naravno, u svojoj koži.

- Vremena su se promijenila, žene traže više kod dizajna i funkcionalnosti, nije više jedino bitno da je preživjela! Da! I više nego je bitno! Najbitnije je! Ali ne smijemo zanemarivati aspekt ljepote. Žena je žena, i nakon dijagnoze. Sve joj se promijeni preko noći samom dijagnozom, zamislite kako se osjećamo kada isto tako preko noći shvatimo da nam više ništa od starog donjeg rublja ne odgovara, a na tržištu možemo naći samo „ortopedsko“ - poručila je Simona. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".