Popularna zagrebačka slastičarnica ponovno oduševila odličnom ponudom krafni

Ovo prozračno, dizano tijesto obično punjeno marmeladom ili čokoladom svojih pet minuta doživljava upravo u vrijeme fašnika
Vidi originalni članak

Kratka, ali slatka – tako bismo mogli opisati veljaču koja dolazi koja je rezervirana za Valentinovo, ali i za fašnik koji u našoj tradiciji ima posebnu draž. Fašnik, kao festival koji pršti od kreativnosti i šarenila koje izražavamo izborom nekonvencionalnih kostima i maski, nezamisliv je bez slastica od kojih nam svima rastu zazubice – popularnih krafni.

Ovo prozračno, dizano tijesto obično punjeno marmeladom ili čokoladom svojih pet minuta doživljava upravo u vrijeme fašnika, a iako nas Magnolijina ponuda slastica veseli kroz cijelu godinu, uvijek sa znatiželjom čekamo što su pripremili za fašnik.

Vlasnica zagrebačke slastičarnice Magnolia, Jasmina Bagarić, za Divu je otkrila kakve krafne imaju ponudi ove godine, kako ih prave te otkud potječe njihov recept. U njihovoj ponudi možete pronaći krafne s marmeladom od marelice, vanilijom, čokoladom i cheesecake malinom, ali i krafne s pistacijom i karamelom. Ovi okusi dijelom su tradicionalni, a dijelom jedan pravi mali gastro experience.

– Malo je slastica koje su tako općeprihvaćene i općepoznate, ne samo u našoj kulturi, već i u kulturi većine poznatih civilizacija kao što su krafne. I koliko god da su sve te krafne samo krafne ili doughnuts ili nekako slično nazvane, sve one su drukčije, ali slične, no vrlo omiljene – započela je Jasmina.

Krafne koje rade u Magnoliji rezultat su, moglo bi se reći, stoljetne tradicije slavonskih domaćinstava. Krafne se u Slavoniji ne smatraju slasticom jer se rade ‘u kiselo’, s kvascem. Ona se rade radnim danom u popodnevima kad se ljudi druže nakon napornog rada i redovno se pune isključivo domaćin pekmezom od marelice.

– Po tom receptu, prenošenom s generacije na generaciju rade se naše krafne u Magnolii. No, pomak se napravio s obzirom na ponudu namirnica, pa sad imamo krafne s pistacijom, malinama, čokoladom, vanilijom….  No, da nisu vrhunski napravljene krafne, teško da bi punila pomogla – otkrila je.

Uz popularne krafne, u Magnoliji možete uživati i u njihovim standardnim slasicama i kolačićima koji su idealni uz kavu i druženje u predivno uređenom ambijentu. 

Studentica medicine zna kako ih nositi! O čizmama poput njezinih svake se zime vode modne polemike
Super spaja ležerno i elegantno: 'Outfit sam odabrala spontano, a od uzoraka nosim jedino leopard'
Čizme kakve nosi zgodna Helena hit su već godinama, a nećete pogriješiti ni ako ih i ove zime dodajte u outfite

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".