Pogledajte kako sada izgleda vrt u Preradovićevoj: Privezan bicikl i "zasađena" pivska boca

Osim što je potpuno uništen, tema vrta koji je stanovnicima nudio dašak optimizma, postala je i predmet sprdnje.
Vidi originalni članak

Sjećate li se malog vrta u Preradovićevoj ulici u centru Zagreba koji je pokrenuo zelenu revoluciju u cijelom gradu? Iako smo o njemu pisali kad je tek zasađen kako bi veselio stanovnike tijekom karantene, u centar pozornost dospio je kad su Martina Živković i Boris Novković, koji su ga zasadili, anonimno prijavljeni te se od njih tražilo da uklone vrt. 

Pogledajte što je Martina Živković tad ispričala o cijeloj situaciji:

Mnogi su se građani pobunili te i sami počeli saditi vrtove u svojim kvartovima, no mala zelena oaza u Preradovićevoj ulici nije dugo ostala čitava, već je stradala u jednoj od prvih subotnjih izlazaka nakon karantene. 

Martina Živković, vlasnica slastičarnice Torte i to, na svojem je Facebook profilu podijelila kako vrt trenutačno izgleda - potpuno uništeno, a umjesto zelenila, "zasađene" su boce. 

- Ako se pitate kako je onaj mali vrt u Preradovićevoj koji je jedno vrijeme svima bio dašak optimizma u gradu, evo da vam pokažem kako je. Redovito je u njemu privezan barem jedan bicikl. Sada je pažljivo posađena i pivska boca. Gosti obližnih lokala u ulici vole sprdanje na tu temu i, nakon što sve ispovraćaju i popišaju (uriniranje je ovdje prekulturna riječ), još se potrude i dodatno dekorirati grad, napisala je Martina Živković uz fotografiju i dodala je da je bilo lijepo za vrijeme karantene kad su se samo čule ptičice. 

Partijaneri dokrajčili vrt u Preradovićevoj: Uz uništeni vrt, ostavili su boce i urin
Talijanski mediji o vrtu u Preradovićevoj: "U Hrvatskoj sade vrtove iz razloga zbog kojeg ćete ih i sami htjeti zasaditi"
Pogledajte stanje prije sadnje vrta; reakcije se ne stišavaju i pokrenuta je nova inicijativa
Sjećate li se vrta u centru Zagreba nastalog nakon potresa? Netko ih je prijavio i grad traži da ga uklone

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".