Podržimo dojenje u javnosti

Ambasadorica kampanje je voditeljica Anja Alavanja Romac koja podržava dojenje te u intervjuu za magazin "Moje zdravlje" otvoreno govori o dojenju u javnosti i svojim iskustvima.
Vidi originalni članak

Cilj kampanje je promovirati i osvijestiti važnost dojenja kao i činjenicu da se majke ne moraju skrivati dok doje svoje dijete.

Javna manifestacija "Dojenje je zakon u Gradu Zagrebu" obilježit će se nizom aktivnosti: grupno dojenje na Zrinjevcu okupit će dojilje koje će dojeći na otvorenom poslati poruku o tome kako bi dojenje u javnosti trebalo biti prihvaćeno i normalno. Na javnom dojenju okupit će se i one majke koje doje na javnim mjestima, ali i one koje to ne čine jer im treba podrška zajednice. 

Mame mogu doći po savjet o dojenju u Rodino gnijezdo, a potrebna je prethodna najava zbog rezervacije termina na 01 61 77 500. Rodine savjetnice u sklopu savjetovališta pružaju podršku dojiljama kojima je i takva podrška potrebna.

U kinu Europa prikazan je i dokumentarno edukativni film udruge Roda "Mliječna staza – svaka majka ima priču“. Dokumentarna filmska priča o dojenju u Americi, u mnogočemu je bliska većini žena diljem svijeta koje imaju iskustvo dojenja i majčinstva. Upravo je to čini univerzalnom i vjerujemo da će privući pažnju mnogih roditelja diljem Hrvatske. Besplatnu projekciju omogućio je Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, a osim u Zagrebu, projekcija filma će se održati i u Splitu, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Zadru, Koprivnici, Samoboru, Krapini i drugim gradovima.

U tjednu dojenja su otvoreni i Mliječni barovi, odnosno Breastfeeding cafei. U gradu se majke dojilje rijetko okupljaju na javnim mjestima jer nerado doje u javnosti. Breastfeeding cafei organiziraju se u već dugo u gradovima Europe kako bi tim majkama pružili utočište i dali im priliku za neposredan razgovor sa savjetnicama. 

Preuzeto s Ordinacija.hr.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".