Podrška Petrinji stiže sa svih strana: U središtu Beograda na zidu osvanulo srce za stradali grad

Nakon Bosne i Hercegovine, podrška stiže i iz Beograda, gdje je ispred Doma omladine osvanula poruka podrške za područja stradala u potresu - netko je uz ime grada Petrinje nacrtao i crveno srce u znak potpore.
Vidi originalni članak

Nakon što je snažan potres pogodio Sisak, Petrinju i okolna mjesta, pomoć dolazi sa svih strana - doslovno. Hrvatski su se gradovi ujedinili pa šalju pomoć i uplaćuju novčana sredstva, a osim iz Hrvatske, pomoć te riječi podrške, potpore i ohrabrenja dolaze i iz inozemstva. Još jučer popodne društvenim se mrežama proširila poruka Midhata Kapetanovića iz Sarajeva:

- Uhvatite ruke jedni drugima. Danas smo svi stanovnici Petrinje.

Poruka iz Sarajeva: 'Uhvatite ruke, danas smo svi stanovnici Petrinje'

Nakon Bosne i Hercegovine, podrška stiže i iz Beograda, gdje je ispred Doma omladine osvanula poruka podrške za područja stradala u potresu - netko je uz ime grada Petrinje nacrtao i crveno srce u znak potpore. Sličan je prizor u Beogradu osvanuo i nakon potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb, kad je na beogradskom zidu uz srce pisalo Zagreb. 

Fotografiju je na društvenim mrežama podijelila Ida Prester uz opis gdje je zahvalila na lijepoj gesti. 

Psihologinja nudi besplatnu psihološku podršku: 'Velika je potreba, a možda je lakše kad se zna tko je s druge strane'
Jedna od posljedica nakon potresa je i stanje hiper budnosti: Psihologinja objašnjava zašto do toga dolazi
Hrvatski chefovi kuhaju za Petrinju, treba im još kuhara, a i sami možete pomoći donacijama
Još jedna ilustracija koja pokazuje snagu zajedništva: 'Kad gradovi popucaju, srca se ujedine'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".