Ako tražite jednostavan recept kako se zasladiti ovog vikenda, odličan prijedlog ima Janja Benić koja je jednom prilikom s nama podijelila kiflice s lješnjakom. Njezine slastice, pogotovo krafne koje radi za Broom44 na Dolcu, apsolutni su hit, a uživat ćete i u slasnim kiflicama.
U nastavku donosimo recept za koji će se sigurno tražiti komad više!
Sastojci
- 200 g maslaca
- 200 g namaza od sira
- 300 g glatkog brašna (može i bijelo pirovo brašno)
- 100 g šećera (sitniji smeđi šećer ili običan bijeli kristal šećer)
- 50 g mljevenih lješnjaka
Priprema
Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na dva sata. Kad tijesto izvadite iz hladnjaka, napravite četiri kuglice.
Kuglice utapkajte s obje strane u mješavinu šećera i lješnjaka, razvaljajte u krug i izrežite u trokutiće te uvaljajte u kiflice.
Stavite sirove kiflice na 20-ak minuta u hladnjak da se malo stegnu, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180°C pa ih pecite 15-20 min, ovisno o pećnici.