Ako tražite još neki recept kojim biste upotpunili blagdanski stol, odlična ideja su kiflice s lješnjakom koje je s nama podijelila gastro blogerica Janja Benić. U svijetu društvenih mreža znamo je po imenu Janjolinka, a njezine krafne koje radi za Broom44 pravi su hit, kao i svi slatki recepti s bloga. S nama je podijelila recept za kiflice od lješnjaka čija je priprema vrlo jednostavna, a za njih će se sigurno tražiti komad više!
Najljepše okićena ulica na zagrebačkoj Trešnjevci: Svako dvorište prepuno je lampica
Sastojci
- 200 g maslaca
- 200 g namaza od sira
- 300 g glatkog brašna (može i bijelo pirovo brašno)
- 100 g šećera (sitniji smeđi šećer ili običan bijeli kristal šećer)
- 50 g mljevenih lješnjaka
Priprema
Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na dva sata. Kad tijesto izvadite iz hladnjaka, napravite četiri kuglice.
Kuglice utapkajte s obje strane u mješavinu šećera i lješnjaka, razvaljajte u krug i izrežite u trokutiće te uvaljajte u kiflice.
Stavite sirove kiflice na 20-ak minuta u hladnjak da se malo stegnu, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180°C pa ih pecite 15-20 min, ovisno o pećnici.